Извинявам се предварително за тъпия въпрос но не мога да настроя FTP клиента WinSCP някой ще удари ли едно рамо на Суперхостинг съм .
Как да направя Бекъп на Wordpress сайта си ?
Извинявам се предварително за тъпия въпрос но не мога да настроя FTP клиента WinSCP някой ще удари ли едно рамо на Суперхостинг съм .
Задължително след бекъпа на файловете, чрез ftp-то, направи и на базата данни от cpanel-а. Аки имаш възможност, мисля че имаше един wordpress plugin, правещ бекъпи там в системата.
Защо си с този ftp клиент, да питам аз. Преди време ползвах core ftp, сега съм на filezilla и съм мега доволен. Надявам се да се оправиш бързо след тези съвети. Ако не, драсни пак.
Нищо не му е, просто не съм го ползвал. Препоръчвам само такива, каквито съм ползвал и не са ме дънили. За това. Сигурен съм, че и този ftp клиент е много добър, само не знам с какво е по-добър и по-лош от останалите, с които съм имал възможността да работя през годините.Какво му е на winscp? Поддържа почти всичко. Аз лично предпочитам конзолата де.
Нищо не му е, просто не съм го ползвал. Препоръчвам само такива, каквито съм ползвал и не са ме дънили. За това. Сигурен съм, че и този ftp клиент е много добър, само не знам с какво е по-добър и по-лош от останалите, с които съм имал възможността да работя през годините.
Можеш ли да дадеш няколко предимства, ако се сещаш. Интересно ми е, защото ми се налага да работя често с този тип софтуери. А и също така, поддържа ли се от Linux или други ОС.
Използвай SFTP, за да се криптира трансферираната информация. Така е по-сигурно и е позволено в Суперхостинг.Извинявам се предварително за тъпия въпрос но не мога да настроя FTP клиента WinSCP някой ще удари ли едно рамо на Суперхостинг съм .
Filezilla не препоръчвам да се ползва, защото е твърде масова програма и всички троянски коне първо гледат да източат запомнените паролите от там.
За съжаление Filezilla не защитава по никакъв начин паролите. Съхраняват се в чист вид и всеки може да ги види и източи. Няма никаква форма на криптиране или защита за тях. Иначе програмката е много удобна за работа, но липсата на защитни мерки я прави неизползваема. WinSCP е по-напред в това, а и много други отношения.Не мисля, че точно Mozilla, ще си позволят да минават през техния продукт туко-така троянци.
Доста си прав! Особено, ако се теглят разни nulled / cracked файлове колко лесно може да ти откраднат паролите (keylogger). Да не говорим, че вече в zamunda има доста заразени Windows дистрибуции (много малко хора са дали 200лв. за нов Win7. Пък гледах в технополис Win8 200лв. + 400лв. някакви си офис пакетове, които имат същите безплатни алтернативи, даже и по-добри). Ти WinSCP ли препоръчваш да се използва или някой платен FTP клиент? Наясно съм, че SSH е най-добре, но повечето сподели хостинги го предлагат само в по-сериозните планове.За съжаление Filezilla не защитава по никакъв начин паролите. Съхраняват се в чист вид и всеки може да ги види и източи. Няма никаква форма на криптиране или защита за тях. Иначе програмката е много удобна за работа, но липсата на защитни мерки я прави неизползваема. WinSCP е по-напред в това, а и много други отношения.