GEO ограничение при WordPress - Как ?

• Автор Автор Pin2
  • Начална дата Начална дата

Pin2

Active Member
Имам следното питане.
Бих искал да предприема GEO ограничение по IP на посетители на страница.
Видях някои плъгини, като "IP GEO Block", "iQ Block Country" , но не съм се сблъсквал и не знам до каква степен са ефикасни.
Интересува ме следното.
Може ли без плъгин да се сложи рестрикция за даден град или държава? Идеята ми е да не отежнявам сайта, ако трябва да се "добави един код".
Ако сте ползвали даден плъгин и сте с добри впечатления, бихте ли споделили кой и за какво да се внимава при него.

Искам да отбележа, че "отрязване на достъп" до сайта бих искал да стане по Град и евентуално държава.

Прекарваш сайта през CloudFlare и правиш Firewall Rule. 5 мин работа и не товариш сайта с излишен код, нито сървъра с GeoIP проверки.

. 5 мин работа и не товариш сайта с излиш
Прекарваш сайта през CloudFlare и правиш Firewall Rule. 5 мин работа и не товариш сайта с излишен код, нито сървъра с GeoIP проверки.

Мога ли да помоля за кратко разяснение как точно се случва това за което споменахте? Влияе ли на трафика и Гугъл? Платена услуга ли е?
Благодаря за насоката.

1. безплатна услуга от CloudFlare.com
2. Не влияе на трафика от Гугъл, освен ако не се заиграеш много с блокирането и не блокираш самия бот, който да не може да индексира съдържанието на сайта
3. Трудно ще ми е да го обясня накратко, но като за начало е добре да си създадеш един акаунт в https://cloudflare.com/

Разгледах и виждам, че опцията е платена. На практика почти всичко, което е нужно за подобен тип защита е платено.

Направих го с директно добавяне на IP мрежи в .htaccess . Това е нещо, което ме устройва, имайки се в предвид, че става дума за безплатно txt конфигуриране :)

IP list на държавите и файла, може да се вземе от тук

Благодаря

Последно редактирано:
Разгледах и виждам, че опцията е платена. На практика почти всичко, което е нужно за подобен тип защита е платено.

Направих го с директно добавяне на IP мрежи в .htaccess . Това е нещо, което ме устройва, имайки се в предвид, че става дума за безплатно txt конфигуриране :)

IP list на държавите и файла, може да се вземе от тук

Благодаря
Не знам какво си гледал, но аз го имам безплатно във всеки акаунт, а не е като да ме е целунал Господ. Редовен потребител съм

Защото гледаш на грешното място.

Screenshot 2020-08-17 at 12.53.13.png

Screenshot 2020-08-17 at 12.53.46.png

Тези две снимки ще те ориентират как да постигнеш ефекта, който търсиш най-лесно и безплатно. Имай предвид, че ако желаеш да правиш блокиране на повече от една геолокация е добре да го правиш в едно правило (Firewall rule), защото броя им е ограничен в безплатната версия. Но това ограничение се заобикаля успешно с малко познания по регулярни изрази (regex)

Горе