Google казва индексирано, но не е

antonm

New Member
Имам уебсайт, неактивен от няколко месеца. С над 15 000 страници, висок трафик (над 50 000 посещения на ден от гоогле през старите статии).

Реших да възобновя активността на сайта, поради събития с потенциал на хоризонта. Публикувах няколко статии и... не се появяват в гоогле. Дори и като site: команда, дори и като линк в кавички.

В Гоогле конзолата тези страници са индексирани без грешки.

Какво всъщност може да се случва?

(мога да дам url само в лично съобщение, благодаря за разбирането)

калпаво съдържание, нормално нови статии да не знае какво да ги прави.

Последно време показва в резултатите два три дни след индексацията. Ако не са минали три дни - изчакай!
Да, има си някакво забавяне. Напоследък съм забелязал, че доста от сървисите им имат някакво забавяне. От индексациите, до някакви процеси по одобрение на страници или локации. Така де, повече от обичайното от преди. Според мен има някакво пренатоварване или не се смогва с обема. Да не говорим, че и те са модерни и явно тук таме са вкарали някое AI, та работа е малко затлачена. Аз бих изчакал също.

Ъпдейт: От вчерашните 11 статии, днес започна да показва 8 в резултатите. Изстреля ги на 1-4 позиция по релевантните ключови думи. Но 3 от статиите остават като индексирани, но неприсъстващи в Google. Наистина вероятно се дължи на забавяне.

Ще изчакам още няколко дни да видим как се държи. Благодаря на всички за съветите

Не е бот - освен че от БГ бота няма да транслитерира Гоогле

Иначе да знаете че гугъл загуби атни тръст делото и сега мислят как да ги начупят на различни компанни...

Ъпдейт: сега вече ми е странно. Някои телефони не показват новите статии за 1-3 или повече часа. В момента в който ги покажат и Гоогле захапва статията. Хоствам се на Siteground, някой има ли идея за какво да гледам? Изключих всичкия видим кеш, не помогна.

Ъпдейт: сега вече ми е странно. Някои телефони не показват новите статии за 1-3 или повече часа. В момента в който ги покажат и Гоогле захапва статията. Хоствам се на Siteground, някой има ли идея за какво да гледам? Изключих всичкия видим кеш, не помогна.
Не се занимавай с глупости, включвай кеша и чакай!

Горе