Google проверява ли вече индексирано съдържание?

Frik

Active Member
Здравейте!

Имам няколко въпроса по отношение на вече индексираното съдържание и силно се надявам някой компетентен в областта да ми отговори...

1. Ако имаме сайт, на който е качен уникален контент... минава време и сваляме съдържанието от този сайт и му качваме ново, тъй като сайта сменя предназначението си, а старото съдържание го слагаме на нов домейн. Google минава и го индексира... счита ли го за дублирано съдържание, след като веднъж го е виждал и проверява ли дали го има още в нета?

2. (няма общо с 1-вия въпрос) Преди няколко дена си купих нов домейн и тъй като работя с Joomla след като я инсталирах си качих някакъв примерен контент (който ми е качен на друг сайт) за да видя как се визуализира. Никъде в нета няма линк към новия ми домейн, но Google минал и ми го индексирал сайта с неподходящия дублиран в случая контент и ми го е пратил в 9-та глуха по желана ключова дума, но пък му е дал ПР0. Тоя домейн мисля да ми е помощен към основния и затова мисля да му сваля тва съдържание и да го направя сателитка със линкове към основния домейн, но за съжаление всичко ми е на един хостинг? Как да постъпя?

Благодаря предварително!

Последно редактирано:
От: Google проверява ли вече индексирано съдържание?

По точка 1. Можеш да си отговориш и сам, просто се замисли малко :)
По точка 2."Вържи си" "сателитния" домейн с blogger или го премести на различен хостинг:)
Толкова от мен.

Според мен няма да има проблем с дублираното съдържание.Проверява си всичко и знае всичко, не се притеснявай за това, трябва само малко повече време.

е нали всеки път взима новото съдържание от страницата и си го индексира.. предполагам не трябва да има проблеми

Ако Гошо не е минал през сайта ти , след като си свалил контента и си го сменил и копираш този контент в друг сайт, ще имаш дубликейт. Но пък не се притеснявай, сваляш контента, 2 пинга и си готов,след няколко дни можеш да качиш контента.
Пък не се плаши толкова от дубликейт :)

Да,възможно е напълно да го индексира като дублирано съдържание.Знаете,че Г. пази и изтритите от вашата база-данни съдържания.Най-простите примери са с изтрити постове от даден сайт,които после стоят и с години в Г. и издават каква е историята на написаното.Това не бива да те притеснява.Според новите алгоритми,ако имаш линк към дублираното съдържание/с случая линк към стария си сайт,където е било аплоуднато ставащото на въпрос съдържание/,тогава ще ти направи просто една нормална индексация.Колкото до помощните домейни,ако някой прати рапорт до Г. ще останеш завинаги в 9та глуха.Не си играй с огъня.

От: От: Google проверява ли вече индексирано съдържание?

Колкото до помощните домейни,ако някой прати рапорт до Г. ще останеш завинаги в 9та глуха.Не си играй с огъня.

Ти май отскоро си в бизнеса?

От: От: Google проверява ли вече индексирано съдържание?

Според новите алгоритми,ако имаш линк към дублираното съдържание/с случая линк към стария си сайт,където е било аплоуднато ставащото на въпрос съдържание/,тогава ще ти направи просто една нормална индексация.

Няма как да сложа линкове, тъй като старият сайт вече го няма... няма ги и статиите там...

По точка 1 AlanFort ти каза какво да направиш и да има някакви сътресения (което ме съмнява) те ще са временни нема да се пуашиш. :wink:

По точка 2 - винаги слагай забрана за индексиране на сайта или дадената страница, на която си правиш експерименти. Това, че няма линкове не значи, че Г не може да намери сайта. :wink:

По т.1 няма проблем щом първия сайт вече е свален.
По т.2 слагай nofollow, noindex и не забравяй да го махнеш, когато сайта е готов.

Горе