От: Re: От: Google Penguin Update Recovery Tips & Advice
Иронията не се ли забеляза
Направят ли го, ще загубят пазарен дял. Малко по малко ще започне да се усеща потребителят, че аджеба не намира това, което търси и ще се насочи към алтернативите.
Какви алтернативи, като те почти липсват?
Миналата година зорлем пробвах бинг и яху, скоро пак си сменях дефолтната търсачка че ми писна от монопол. Ядец. Просто не стават. За БГ резултати да не говорим. Пълна комедия. Докато това не се промени гугъл ще изцеждат възможностите докрай.
Просто нещата не са само черни и бели, с ясна граница помежду им. Голяма част са в сивия сектор. Изборът не е само висока конверсия или голяма аудитория, има много междинни точки. Биг Г естествено ще придърпва чергичката към себе си. То даже не е черга, ми персийски килим
Ще бълват нови и нови продукти (a la maps, youtube, shopping) за да се задържи потребителя максимално дълго в платформата им и да изстискат максимално информация от него (search, gmail, аnalytics, GWT). После кешират.
Философията им е проста :
F**k the merchants twice, three times…..or 4 times if we can get away with it (can we do it sideways too?)
Или иначе казано:
1. Гугъл казва: 'без много реклами на сайта, най-вече above the fold'
Какво прави Гугъл? Бълва реклами на кило:
2. Гугъл казва: 'пишете оригинално и интересно съдържание, без скрейпнати текстове'
Какво прави Гугъл? Грабва наградата скрейпър на годината:
Каква е целта?
Даже тези текущи 'намествания' на алгоритмите ми приличат на тестване на границата. Дали овчиците са станали по-търпеливи и дали може да им се понатрапят още
П.П. Току що мернах в шопинг резултатите внедрена карта. Ново двайсе?