nikolai.mt
Well-Known Member
Общо взето такава им е политиката! Или прежалваш малко повече пари или местиш хоста на друго място. Гаранция, че от другото място няма да ти предложат след време същото - нямаш!!!
Аз не измествам темата. Мога да обясня и логично защо се случва. Всички броячи, които ползвате са базирани или на php или на JS, които нямат нищо общо с логовете на сървъра. А точно логовете на сървъра са първоначалния източник на информация колко hit-а, колко импресии и колко уникални посещения има един сайт. Awstats е един прост perl скрипт, който чете логовете на сървъра и посредством графичен tool чертае графики. Първа индикация за проблем с агресивни ботове, crawler-и и content scraper-и е разминаването между логовете и броячите, които се ползват като tyxo/ analytics разни плъгини и прочие.
Ясно ми е че всички тук искате проблема да е в хостинга, той и затова пусна темата. Но ако действително проблема не е там какво правим? Прескачаме от сървър на сървър . Вие не се мъчите да трасирате проблема, а просто да оплюете някой.
П.С. Дразги нямам с никого, защото мозъка ми не е промит от политика... имам си достатъчно работа.
ICN.bg само ме натискат за ъпгрейд. Какво да правя?
Ок, лошо няма, обясни ми как ще се получи разликата от 1000 до 100 000?
s1yf0x, погледнах awstats - показва 1400 посещения на ден.
s1yf0x, погледнах awstats - показва 1400 посещения на ден
И после, ако хостинг-а ти забрани достъпа за не когото трябва, пак ще ревеш, че не ставатarchangelcho: да бях само аз разбирам. Ама 3000 клиента по 5 лева на месец са 180 000 лв допълнително на година. А пък и не съм много навит да плащам за процесорно време използвано от ботове с лоши цели. Хостинга трябва да се справя с тези ботове.
Лесно, льольото говори за уникални посетители, а провайдъра му говорят за импресии - презареждания. На един сайт като цъфне един IP адрес, всичко е ОК - един уникален посетител. Обаче същия е content scraper и прави заявки към 150 000 статии. Айде ти сметни колко пъти този уникален посетител е презаредил един php скрипт, колко SQL заявки е направил и колко ресурс е изразходил. Ето това е проблема на повечето потребители, не разбират какво да гледат в статистиките и кое на практика харчи ресурсите.
Има и друго грешно схващане, че разхода на ресурси е обвързан само и единствено с трафика към сайта. Сайт с малка база данни и много потребители, ще разходва по-малко ресурси, отколкото сайт с огромна база данни и по-малко потребители. Разликата е в ресурсна необходим за обработването на по-големия обем записи от SQL заявките.
Не смяташ ботовете, които напоследък са актуални за Wordpress brute-force, които посещават wp-admin и пробват потребителско име и парола и обикновено тези атаки са с проксита и наброяват доста голямо число, а всеки опит изразходва наистина доста процесорно време.Ок, даже и да е така нека сметнем, щото на мен ми се струва лудница, ако има принципно 1000 уникални на ден, всеки един тябва да минава по 100 статии. Да решим, че има няколко бота които минават средно дневно по доста повече, значи само за статистика, сайта за игрите в подписа ми е голям, има над 6к. онлайн игри сумати новини и тем-подобни, но не товареше процесорното време на суперхостинг. За другото няма да обяснявам това е друга тема.
Просто ми е интересно, колко голям според теб трябва да е сайта за да спука хоста от ботове.
Ок, даже и да е така нека сметнем, щото на мен ми се струва лудница, ако има принципно 1000 уникални на ден, всеки един тябва да минава по 100 статии. Да решим, че има няколко бота които минават средно дневно по доста повече, значи само за статистика, сайта за игрите в подписа ми е голям, има над 6к. онлайн игри сумати новини и тем-подобни, но не товареше процесорното време на суперхостинг. За другото няма да обяснявам това е друга тема.
Просто ми е интересно, колко голям според теб трябва да е сайта за да спука хоста от ботове.
Аз от доста време се чудя нещо друго но не ми се отваряше тема само зари това.
Защо хостингите лимитират сайтовете по процесорни минути след като досега почти нямам спомен да съм видял в описанието на даден хостинг план да пише какво им е ограничението за процесорни минути. След като искат да лимитират акаунтите по този показател мисля че е редно наравно с трафика и дисковото пространство да обявяват и процесорните минути.
Също така какво става ако използват стари сървъри с бавни процесори - Рядко пише на какъв сървър ще ти хостват сайта, а пък и да го пише незнам дали въобще това може да се провери.
Защото дърт сървър на 5-10 години със сигурност ще му трябват два пъти повече процесорни минути от последен модел
Както беше написал някой в една предишна тема - Мръсната тайна на Хостинга е овърселването с надеждата че хората няма да си ползват това за което са платили и по този начин едни и същи ресурси ще бъдат продадени неколкократно и ако случайно някой си ползва ресурсите почват да се чудят как да го шкартират и то далеч преди да е достигнал лимита на това за което е платил.