Sobieski
Well-Known Member
Здравейте, остана ми малко свободно време за да ви споделя моето разочарование от Jump.bg
След повече от 2 години ползване на техните услуги, осъмнах с хакнати сайтове...
Проблема е там, че е хакнат целия хост и при опит да ги предупредя ми казаха:
да си гледам работата, само моите сайтове били хакнати и всеки акаунт е "в отделна среда" и не е възможно да се проникне в друг.
Реално какво се случва:
Screenshot jump1
Това са всички акаунти на този сървър (около 200) и следва да нямам достъп до тях, след като всеки е "в отделна среда".
А достъпа? Елементарно ако home директорията ние /home/root/public_html/ просто променяме root с акаунт от списъка.
Screenshot jump1
Screenshot jump2
Screenshot jump3
Така мога да чета всеки файл от всеки акаунт. Например wp-config.php, config.php и т.н.
А връзката с базата данни е още по-лесна, понеже e localhost
Знам че собственика на jump.bg чете форума, надявам се да поправи това
П.П. Домейна който ми казахте, че не е ваш https:// jumphosting01.com а се логвам в cPanel през него, също е хакнат.
След повече от 2 години ползване на техните услуги, осъмнах с хакнати сайтове...
Проблема е там, че е хакнат целия хост и при опит да ги предупредя ми казаха:
да си гледам работата, само моите сайтове били хакнати и всеки акаунт е "в отделна среда" и не е възможно да се проникне в друг.
Реално какво се случва:
Screenshot jump1
Това са всички акаунти на този сървър (около 200) и следва да нямам достъп до тях, след като всеки е "в отделна среда".
А достъпа? Елементарно ако home директорията ние /home/root/public_html/ просто променяме root с акаунт от списъка.
Screenshot jump1
Screenshot jump2
Screenshot jump3
Така мога да чета всеки файл от всеки акаунт. Например wp-config.php, config.php и т.н.
А връзката с базата данни е още по-лесна, понеже e localhost
Знам че собственика на jump.bg чете форума, надявам се да поправи това
П.П. Домейна който ми казахте, че не е ваш https:// jumphosting01.com а се логвам в cPanel през него, също е хакнат.
Последно редактирано от модератор: