Че Руснаците кога ни предложиха модерен реактор - цялото Белене щяхме го правим с технология от преди 20 години - найс а?
Когато става въпрос за цени и качество е просто бизнес без нужда от сложни геополитически анализи.Абе не разбирате ли че всичко е политика - не идеология, а политика. Отиде юнака до САЩ и изведнъж нов реактор - явно САЩ са пуснали някаква далавера на правителството и затова им даваме новия реактор. Само дето не са питали др. Путин какво мисли по въпроса - те и в Украйна бяха големи мъже и само след една среща с руския президент се обърнаха на 180 градуса след 4 години преговори. Изчакайте и до месец-два ще се разбере кой е по-юнак - САЩ са силни, но Русия е по-близо!
И какво и е на тази технология отпреди 20 години? Да чуем ти като експерт по енергетика и ядрена енергетика кажи си мнението. Oh wait....
:lol: :lol: :lol:
Типично в стил Бареков - имаме новина в студиото.
Аз доколкото си спомням имаме един поръчан реактор за Белене, дето щяхме да го монтираме в Козлодуй.
Я стане, я не.
На мен ми е интересно как червения електорат дето си мисли, че няма по-мирен атом от руския атом как е приел новината. При това собственото му червено правителство дето се пънеше, че ще строи Белене, да ходи да купува американски реактор за Козлодуй.
Тук е момента да се напъне и да си спомни кво че правим оня другия реактор дето беше за Белене. Ама от де толкоз гънки у мозъка.
Изобщо постановката е интересна.