My Posts - само 10 страници, защо?

nortrant

Well-Known Member
преди някои писа за това, но отговор не се получи..
защо не мога да видя постовете ми от преди година, примерно?
сега са 10 страници и по-назад не може да се види...

Ако не се лъжа това беше до настройка в админ панела. В момента показва 10х50=500 публикации. Нормално е да има подобни ограничения, защото иначе ще се товари много базата с дълги заявки.

А иначе, докато се рових във FAQ секцията за отговор на въпроса, попаднах на това http://www.predpriemach.com/faq.php?faq=vb3_board_faq#faq_analytics ;)
Не, че един линк ще навреди много на форума, ама наистина ли е толкова добър, че да си заслужава да се ползва добавка, а не се въведе ръчно във футера кода за аналитикса?

Предвид количеството теми и регистрираните потребители, предполагам че да. Не мога да дам качествен отговор, защото не съм администрирал форум с подобни размери ;)
По-добре изчакай отговор от Кулайс или Блинки :)

От: My Posts - само 10 страници, защо?

дам, добре - ще видим те какво ще кажат :)
не съм и предполагал, че заради това е ограничението.. все пак мненията са тук... и тази заявка (или там както се нарича) - не се ли изпълнява само когато се използва... (т.е. кога искам да си видя старите мнения..)

Проблема е в това, че се ползва самата търсачка на форума, а промяната на тази настройка ще повлияе на всички останали търсения. В момента има лимит от 500 записа и заявката връща резултатите, представи си какво ще стане при по-голяма цифра.

За да ти го демонстрирам нагледно, напиши в търсачката blogger. Ще ти изкара 10 страници с по 50 мнения. Сега погледни горе в дясно какво е времето за да ти открие тези 500 резултата, при мен изскочи това Search took 5.16 seconds.

В момента във форума има 64 регистрирани потребители (този период от време е слаб), та представи си, че 10 от тях решат да търсят блогър. Увеличаване на лимита ще събаря машината често.

За решение на този проблем може да се ползва sphinxd и да се разкара стандартния алгоритъм за търсене (линк към добавка http://products.digitalpoint.com/vbulletin-sphinx-search.php).

Едит: За сравнение (с горната добавка и инсталиран sphinxd), пробвай да потърсиш в дп google adsense - 25 резултата на 40 страници = 1000 за Search took 0.33 seconds.

От: My Posts - само 10 страници, защо?

Search took 0.03 seconds. - при търсене за blogger

с този пример ми стана по-ясно...
значи трудно ще се осъществи това което ми се иска :mrgreen: добре, че не е болка за умиране... :p

Всъщност това което искаш, може да се нарече изгъзица, защото може да се ползва със сегашната търсачка с малко по качествено търсене.
Да речем, че ти трябва пост който си писал преди 4 месеца и като цъкнеш View forum posts виждаш само тези от последния месец-два.

Номера е следния:
1. Влизаш тук - http://www.predpriemach.com/search.php
2. На Search Types маркираш posts
3. На username пишеш прякора който търсиш, примерно твоя - nortrant
4. На Find Posts избира 3 month ago(1во поле) and older(2ро поле)
5. На Sort Results by избираш Date

Воала - ще ти изкара последните 500 резултата започвайки от преди 90 дни и връщайки се във времето ;)

Предвид количеството теми и регистрираните потребители, предполагам че да. Не мога да дам качествен отговор, защото не съм администрирал форум с подобни размери ;)
По-добре изчакай отговор от Кулайс или Блинки :)
Кулйас ще даде повече техническа обосновка на това, но както каза ктомов, това се дължи най-вече заради това, че базата се товари адски много, особено ако няколко души ровят в нея едновременно, а тя е пълна на 100% (или показва всичко, няколко години назад).

Мненията са тук, постове и всичко, но самата заявка е другото, което товари, тази напрана от потребителя. Ако оптимизираме малко, може да се получи, но може и при много заявки да падна, макар че се съмнявам, но ще каже администратора, той е по по техническата част. :)

Кулйас ще даде повече техническа обосновка на това, но както каза ктомов, това се дължи най-вече заради това, че базата се товари адски много, особено ако няколко души ровят в нея едновременно, а тя е пълна на 100% (или показва всичко, няколко години назад).

Мненията са тук, постове и всичко, но самата заявка е другото, което товари, тази напрана от потребителя. Ако оптимизираме малко, може да се получи, но може и при много заявки да падна, макар че се съмнявам, но ще каже администратора, той е по по техническата част. :)

Обърнете внимание и на spinx. От личен опит мога да кажа, че след активирането на демона и инсталирането на добавката за wordpress на сайт, на който дневно имаше над 20 000 заявки за търсене loadavg падна от 3 на 0.6. Базата данни тотално се освободи от търсенията, а и алгоритъма за търсене в текст е в пъти по-добър от sql заявката ;)

Горе