От: ns1.bg - впечетления
Аз съм хоствал сайт при тях и в началото бях много доволен, цента беше страхотна 1.62 май беше, съпорта винаги ми помагаше при проблеми не че съм ги търсил изключително много ама общо взето отговаряха бързо и изчерпателно. Но стига с добрите думи, сайта ми беше на Joomla и го хоствах от самото му начало когато имаше 50-60 посещения до след 1 година когато имаше 1500-1700 посещения. Към края на годината по-скоро след 8 месеца от началото на хостинга получих писмо че сайта ми много натоварвал сървърите им и използвал много процесор и рам памет, аз ги помолих да ми дадат някаква статистика за ресурсите който използва сайта, а те ми казаха че не могат да ми дадат подобна информация и имам няколко избора:
1. Да оптимизирам сайта а те да ми кажат какви са резултатите след 24 часа
2. Да заплатя за по-скъп хостинг или нает сървър
3. Да сменя хостинг фирмата
И ултиматума беше ако не избера някое от по-горните условия че ще ми забранят сайта, което и направиха. Ама по-тъпото беше чче си преместих целия сайт на друг хостинг промених DNS-ите на домейна тоест вече нямах посещения на техните сървъри и пак получих писмо от тях че сайта ми товарел сървърите и ми забраняват достъпа до сайта. Найстина го забраниха, имах други сайтове хостнати там които спряха да се зареждат и получавах грешка от сорта Internel Server Error или нещо от сорта не помня. Спирането стана повече от 3 месеца преси да ми изтече договора за който бях платил за 1 година. И така и не го пуснаха хостинга за тези 3 месеца.
А точно преди да получа писмото, че сайта ми товари сървъра мислех да си подновя хостинг на по-горен план понеже бях доволен.
И за капак на всичко след 4 месеца получих писмо за неплатена фактура за подновяване на хостинга и домейна който бях прехвърлил на SuperHosting и за които нямам автоматично подновяване. С една дума се опитаха да ме изгърбят по много селски начин, "Сайта ви товари процесора и паметта на сървъра с 4% при позволени 1.6%, ако не платите ще Ви спрем сайта".
NS1 ли, никога повече!!! В момента съм на SuperHosting и съм доста доволен нямъл съм проблеми а сайта ми се развива и има повече посещения от преди.