В Wordpress лесно се оптимизират. С Yoast Е има ги в търсачката индексирани са, но са незнайно на коя страница назад.... ровил съм до десета само, и ги няма, което за мен си е кофти оптимизация. Не пиша по кода на пресата както някой биха посъветвали, не заради друго а не смея да пипам там. Използвам само плъгин за оптимизацията, преди беше лесно но сега.....Как се "оптимизират" категории? И лоша оптимизация по страниците не значи липса на индексация. Сигурно имаш предвид серпа?
Е значи е още по зле..... И дефакто ща не ща требе да пиша в самия код ката ли?Yoast SEO е полезен до там, че може да ти покаже и да те улесни как да си направиш заглавията, описанията и така нататък. Не ти прави никаква оптимизация, едно от полезните му неща, е че унифицира тайтълите и лесно могат да се едитва.
Страници, категории - все тая - като знаеш конкретна страница за какво трябва да излиза нагоре в Серпа - правиш си читаво заглавие където главната keyword / фраза за тая страница - страница не го разбирай само страница, визирам - категория , продукт, и т.н.. тоест site.com/нещоси1 е естраница - site.com/neshtosi2 е страница, няма значение че е категория или нещо друго в WP, отделна страница е за гугъл - да се включва в тайтъла, да има h1 с тая дума / фраза, да има 2-3 strong тага, някакви релевантни думи, съдържание, това ти е on page-seo то с най-прости обяснения.
Не знам твоя човек какво може да направи като пипа по кода? if($its_google_bot) { plz_rank_me_higher();} } ?