От: Panama Papers -офшорки, политици, бизнесмени, укриване на данъци
Абе не съм сигурен за Сорос, може и Кемтрелс да е щото той най-много се дразнеше на Камеран. Или Дядо Коледа, че планираше отдавна да смени премиера на Исландия, пък е странно че няма австралийски, финланандски немски и т.н. политици намесени. :drama:
(не знам от де го измисли това загражданите като все още няма публикуван пълен списък)
Руските медии отдавна са под контрола на властта. Там независими медии няма и 2-3 изключения. Всичко останало набляга на опорните точки на Кремъл.
Мда, има го това. При над 500 уникални се регистрираш като СМИ и слушкаш, щот иначе... Преди третираха като ектремизъм (5 години затвор) ако излезеш с плакатче че мислиш някой за корумпиран примерно. Един познат даже го отнесе за участие в митинг провинциален град - разходили се с плакати и знамена с искане за прозрачност на една концесия, е не лежи 5 години ама го поразкарваха по арести и после щедро го пуснаха с предупреждение че ако пак му е протестира ще лежи ефективно. Преди 2-3 седмици прокараха закон че и шерване и лайкване в социалните мрежи. Т.е. могат ефективно да те затворят за 5 години щото си лайкнал някой дето написал че му се искат промени.
Бюджета на ОМОН е опеторен, създадоха "национална гвардия" от вътрешните силови подразделения (бройката не е за подценяване предвид че това е държавата с най-много полицаи на глава от населението в света) с право да стреля без предупреждение и мисия охрана на учреждения... някой с рейтинг минаващ този на Хитлер се готви за доста кървава революция и страхa е голям.
Аз поне съм си изтеглил отдавна всичко, включително рублите (благодарение и на един пич дето ми разправяше колко е подценена рублата на 60/$ и как долара ще се срине, а ЕС и еврото - разпадне ей сега всеки момент, като гледам може и имотче а намажа евтинко от банката). Сега купувам доста на сметка домейни, регистрирани обикновено в руски и китайски регистратори, във Flippa и по форуми. Постепенно занимани като нашите тука станаха просто невъзможни в РФ, а доста се отчаяха да чакат по-добри дни и да плащат за това все по-скъпо.
След "Досиетата от Панама" Исландия може да бъде управлявана от "пират"