От: Pdf файл, помага за SEO?
Както казах по-горе - pdf файловете, когато са от по-новите модели (т.е. правени последните 5 години, когато програмите започнаха да мачкат текста като текст, не като картинка и при положение, че се използва такава настройка) работи за сео-то.
Гугъл намира пдф, док и др. текстови файлове, качени с линк към страница и се отварят от линка директно те. Тук е и проблема, че след като потребителя отвори, запази, разгледа, копира или квото там иска - той затваря и не посещава страницата ви, където са или продуктите ви, които той е гледал в каталога или рекламите ви.
Така че смятам за най-добро положение да може да се ембедва този пдф в някакъв четец, на бързо разглеждане онзи ден видях 1-2 опции, но нищо безплатно, което да може да генерира флаш, който да бъде ембеднат като текста да си седи текст. Това според мен би било най-доброто решение.
Нека, ако някой се задълбае в тази сфера да каже някое приложение (идеята да е да се хоства при нас, а не да плащаме хората да гледат каталозите качени на такива сайтове и ако може да е безплатно или под 50 доларес най-добре). Мисля, че по този начин би имало най-голям ефект, защото в момента каталозите, които съм качил натурално се ранкват най-добре, но кел файда, ако юзъра не е адвансед да изтрие ръчно пълния URL и да разгледа магазина ми.