PHP сайт , как се слагат мета таговете

BurnX

Well-Known Member
Търсих в гоогле но не намерих.В сайт който е на ПХП как се слагат мета таговете - тайтъл , дескрипшън и ключови за да се генерират автоматично за различните постове в сайта.

От: PHP сайт , как се слагат мета таговете

Зависи. Ако взимаш инфото от бази данни, просто записваш титле, дескрипшъна и кл. думи на променливи и си ги извикваш в обикновените html таговете.
Примерно:

<?php
//za vruzka s BD
mysql_connect('localhost', 'username', 'password') or die("Грешка с базата данни");
mysql_select_db('datebasename');

//правиш заявката, която да вземе резултата, според някакво твое условие
$result=mysql_query('SELECT * FROM table WHERE (kolona=uslovie) ') or die(mysql_error());
$row=mysql_fetch_array($result);

$title=$row['title']; //взимаш заглавието от дадената таблица
$desc=$row['desc']; //взимаш описанието от дадената таблица
$keywords=$row['keywords']; //взимаш кл.думи от дадената таблица
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title><?php echo $title; ?></title>
<meta name="description" content="<?php echo $desc?>" />
<meta name="keywords" content="<?php echo $keywords?>"/>
</head>
<body>

<?php
// тук кога си продължава

?>

Дано да съм бил полезен поне малко.

Явно аз съм доста назад с езика просто.
В блогър примерно има код който се слага в кода и всеки пост става с уникален тайтъл(взима тайтъла на поста) с уникален дескрипшън и кийуърди.
Въпросът ми е има ли такъв код и на ПХП без да правя таблици в които да описвам дескрипшъни и тайтъли на всеки пост от сайта.Просто защото ще са адски много .
Към момента сайта няма никакви дескрипшън и кийуърдс.
Трябва ми решение което само си генерира всичките мета тагове за различните странички в сайта като си взима данните от самата статия.

А тази статия от къде ще я вземеш?
Препоръчвам ти да си направиш една БД и в нея чрез едно просто админ панелче да си вмъкваш в 1 таблица - Статия, Заглавие, Описание, Кл. думи и още каквото желаеш да се показва на една страница. Да се напише PHP код, който автоматично да си генерира всичко, без да е нужно да редактираш сам файловете. Ако идеята ти хареса, мога да ти помогна в тва чудо... макар и не толкова професионално направено ;)

За решение, което само си генерира тези мета тагове от статия... не съм толкова напреднал все още в програмирането и немога да ти помогна. Нека някой по-опитен да пише ако знае за такъв начин..

Поздрави

Горе