phpBB vs vBulletin

Welder

Active Member
Здравейте!

Оглеждам се за форумна платформа. От това, което видях и прочетох, останах с впечетлението, че phpBB и vBulletin са най- използваните. Тук обаче идва първата съществена разлика. Скрипта на vBulletin е платен. Интересува ме, какви са другите основни разлики между двете платформи? Какво повече има vBulletin, заради което да го купя? Ще е добре ако се изкажат и админите на този форум, имайки предвид, че използват един от горепосочените скриптове!
Благодаря!

От: phpBB vs vBulletin

Когато търсих софтуер за един от моите форуми и аз бях като теб, попаднах на този линк

http://www.forum-software.org/forum-comparator/phpbb3-vs-vbulletin4

тук са сравнени двата софтуера, на мен ми помогна да избера този, който ми е необходим, дано и на теб ти свърши работа.

От: phpBB vs vBulletin

phpBB е най-популярната форумна платформа в света, защото е безплатна, функционална и с несравним съпорт при всякакви проблеми. vBulletin е комерсиален с всички предимства и недостатъци, които произтичат от това. Като цяло е по-модерен и има повече екстри. Това обаче не е непременно плюс, тъй като масовата аудитория предпочита простите неща и е свикнала повече с phpBB, а това е важно. Все пак форумите се правят за да задоволят капризите на потребителите. Правилният избор може да се направи само ако администраторът си прецени добре възможностите и анализира таргет аудиторията на форума, който смята да създаде. Ако той е насочен към обикновени хора, които не живеят в нета, тогава phpBB е по-подходящ избор.

Горе