Pillsmoney.com - Cookies

От: Pillsmoney.com - Cookies

Да се разчита на бисквитки не е добра идея. Когато е възможно е добре да се ползват собствени сайтове.

Каквито и бисквитки да се записват е възможно потребителят да е настроил браузъра си да ги трие при всяко затваряне или просто да ползва друг компютър.

Аз питам точно определен въпрос :p

Да кажем имам този сайт : http://naturomaxpills.blogspot.com/

Влиза даден посетител.. чете , чете и натиска горе на FAQ .. а това FAQ води към http://track.oainternetservices.com...neral&storeId=500015&additionalPath=/faq.html
и въпросите от тук са ми 2.

1.Ако този посетител реши веднага да си купи продукта , ми се отчита на мен продажба нали?
2.Ако потребителя затвори сайта и се върне по късно , отчита ли ми се продажба .. :)

Това ме интересува. Нямам сайт с разни кошници и такива , затова се интересувам :) ..

1 година е валидноста на кукито на продуктовите сайт

ако искаш да не губиш нито един ордер трябва да ползваш програми с темплейти но с темплеитите трябва да се предвидят и други неща Whois - Ако ползвате собствен домейн с темплейт от Афилиейт

1 ден на главния пиллсмъни сайт (ако трупаш даунлаин е по прецакано) ама такъв е живота

Последно редактирано от модератор:

Ако аз посетя сайта през твоя афилиейт линк, затворя браузъра си и го отворя ти няма да получиш комисионна, защото моят браузър е настроен да трие бисквитките при всяко затваряне (няма значение колко време е минало между затварянето и отварянето, защото бисквитките се трият веднага по време на затварянето).

Обаче не всички са си настроили браузърите така и има някакъв шанс да получиш някои от комисионните, които ти се полагат (но не всички).

Ако аз посетя сайта през твоя афилиейт линк, затворя браузъра си и го отворя ти няма да получиш комисионна, защото моят браузър е настроен да трие бисквитките при всяко затваряне (няма значение колко време е минало между затварянето и отварянето, защото бисквитките се трият веднага по време на затварянето).

Обаче не всички са си настроили браузърите така и има някакъв шанс да получиш някои от комисионните, които ти се полагат (но не всички).

Е , какво предлагаш? Всмисъл ако искам да съм с блог :) ?

Моето разследване показва също 1 година валидност на бисквитката.

Настроих си другия браузър да помни бисквитките при затваряне, оставих само тази бисквитка, затворих браузъра, отворих го и това е резултата:

Запомнената бисквитка действа - вижда се твоя номер на страницата (Authorization Code) и същата бисквитка е със срок на валидност до следващата година.

Е , какво предлагаш? Всмисъл ако искам да съм с блог :) ?

Предлагам ти да пращаш посетителите от твоя блог не в сайта на афилиейт програмата, а в твой сайт на твой домейн. Когато пратиш клиент от твоя блог в твоя сайт този клиент вече е "твой" независимо от бисквитките. За целта ще трябва да изискаш съдействие от афилиейт програмата за направа на сайта (някои афилиейт програми дават безплатни шаблони, от които лесно да си направиш собствен сайт, а други може да откажат даже да ти дадат API за пращане на клиентите в страницата за плащане; предполагам, че тази афилиейт програма ще ти даде поне API-то, а правенето на сайта ще е за твоя сметка изцяло, но може и да ти дадат някое шаблонче, ако ги помолиш).

Но от друга гледна точка за теб може да е по-изгоден варианта да правиш повече блогове (и съответно да пращаш повече клиенти на продуктовия сайт) като по този начин ще компенсираш изтичането на комисионни от затрити бисквитки.

Последно редактирано:

Ми най-малкото, което можеш да направиш е един субдомейн, там си качи темплейт с твойто id в config файла и готово.

не се притесняваи чак толкова стандартната настроика на браузърите е да пази кукитата... само браузърите на уебмастърите и експертите по сигуноста са с такива настоики ... само ако влезе от друг компюър може да загубиш ордер

а иначе от блога може да линкваш към темплеити на CrocMint Ревю
и Cashburners Affiliate Program така няма да загубиш нито един потенциален клиент но трябва да се пазиш повече ако ползваш темплеити
Whois - Ако ползвате собствен домейн с темплейт от Афилиейт

Сериозно се замислям дали да не пусна една афилиейт програма по бисквитената технология и да се радвам на безплатен трафик към сайта ми поради посочените по-горе недостатъци на бисквитената технология :oops:

Ми най-малкото, което можеш да направиш е един субдомейн, там си качи темплейт с твойто id в config файла и готово.

Този вариант и аз го прилагам - за да не купувам много домейни ползвам субдомейни.

не се притесняваи чак толкова стандартната настроика на браузърите е да пази кукитата... само браузърите на уебмастърите и експертите по сигуноста са с такива настоики ... само ако влезе от друг компюър може да загубиш ордер

Не се знае кой параноик е инсталирал браузъра на потребителя... А може потребителят да е цъкнал някъде някакъв линк и да си е инсталирал някоя програма като ccleaner за чистене на бисквитки.

Ми то като се замисля домейните ми са регистрирани все на чужди (и естествено - измислени) имена, няма от какво да се притеснявам :)

Обаче акаунта ти е с твоите имена и с твоя PayPal/дебитна карта, нали?

Някои регистратори на домейни предлагат плащане с електронни пари, които по-трудно се проследяват (Global digital pay, ePassporte, Liberty Reserve и др.).

ами може да отвори една хостинг компания и рислеръски акаунт за домеини :) и да купува домеини за клиентите си :) например хостгеитър предлагат безплатен еном акаунт към рислеръския хостинг :)

трябва гъвкавост или сега ще забраним всички на хостинг компаниите да купуват домейни за клиентите си :)

кзп сами срещу всички хостинг доставачици на по свера

КЗП гаргите ще уплашат....

На американските хостове им е през трибуквения за абсурдистан, хамериканците поне знаят за какво действително става въпрос при такива сайтове и изобщо няма да им пука за решенията на няква комисийка тука.

По някое време очаквай tinyurl да ти баннат сайтовете (в смисъл да пренасочват към тяхна страница вместо към която ти искаш).

Това става когато някое "другарче" те докладва или правиш много трафик. Най-добре си направи пренасочваща страница на свой (суб)домейн.

PHP:
<?php
header("Location: http://www.example.com/"); /* Redirect browser */
?>

Много се задълбочавате с тея бисквитки. И с темплейт да си пак не се знае колко продажби могат да ти скатаят. :)

От: От: Pillsmoney.com - Cookies

Много се задълбочавате с тея бисквитки. И с темплейт да си пак не се знае колко продажби могат да ти скатаят. :)

е тва вече зависи от програмата и служителите и :)

От: От: Pillsmoney.com - Cookies

е тва вече зависи от програмата и служителите и :)
Да, но читавите програми не правят така. За това си избирайте само готини. Ако става на въпрос може хиляда неща да се случат, така че всичко е възможно.

Както се вика съдбата може да ви обърне гръб, тогава я изчакваш да се наведе. ;)

Горе