От: PR1 на нов домейн без съдържание?
Благодаря за отговорите!
Значи да разбирам, че това, че големи Г. му е дал PR1 не значи нищо и няма да му помогне много с конкурентите за нишата? Нишата е доста конкурентна (ще пиша след няколко дена за нея, след като си завърша сайта), но и двамата стартираме по едно и също време. Той има по-добрия домейн, но не го знам как ще се справи от към съдържание...
Имам и няколко други въпросчета, за които не виждам смисъл да отварям нова тема, затова ще питам тука:
1. Понеже за нишата ми е писано и писано, и аз няма как да измисля нещо ново, тъй като са стандартни неща - налага се да променям текста с мои думи. Въпроса ми е има ли tools който да показва дали достатачно си променил текста за да бъде той уникален?
2. Отностно линк билдинга - каква е разликата между текстовете линкове и банерите, и кое е по-добре? Ще се опитам да си отговоря сам, а вие ще кажете дали съм на прав път: линковете оптимизират по ключови думи, но при банерите алт-тага мисля че изпалнява същата функция. Банерите се набиват повече на очи и привличат повече директен трафик, но дали имат същата тежест при СЕО оптимизацията?
3. Имам няколко сайта, два откойто с PR3, два с PR2 и няколко без ранг. Ако поставя сочищи от тях линкове към новия ми сайт без да има обратни линкове, това ще се превърне ли в мини нет и до колко ще е полезно/вредно за новия сайт. Уточнявам, че някой от сайтовете (два по два) се намират на един хостин, но с различни домейни и с различно съдържание (съдържанието не е сходно със съдържанието на новия ми сайт, но възнамерявам да линквам от статиите, които съдържат ключовите думи по които опримизирам новия сайт).
едит: възникна още едно въпросче:
4. От значение ли е ако адресите адресбара-а са на кирилица, при положение че се боря основно за БГ трафик?