RAM clock speed, "заключен" BIOS

NovaPS

Well-Known Member
Някой да помогне с ъпгрейда на РАМ паметта на настолния компютър на синковеца? Щото май ударих греда, оказа се, че БИОС-а на ХП-то е заключено и не мога да активирам XMP профилът.

HP Victus, прикачам инфо с параметрите.

Ако някой знае каква магия да направя, че да вдигнем скоростта до 3200 - да помага. Общо взето информацията от нета е - нема начин.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Имаше неква магия с Ctrl+F10 за Advanced BIOS опциите. Пробва ли го?

Да задам друг въпрос,

32GB Crucial DDR4 3200 DIMM CL22 Dual Kit

Това чудо ще заработи на ли без да имам достъп до BIOS-a, щото според разни ИИ, си работи на 3200MHz JEDEC стандарт и няма нужда да активирам XMP.

Някой да помогне с ъпгрейда на РАМ паметта на настолния компютър на синковеца? Щото май ударих греда, оказа се, че БИОС-а на ХП-то е заключено и не мога да активирам XMP профилът.

HP Victus, прикачам инфо с параметрите.

Ако някой знае каква магия да направя, че да вдигнем скоростта до 3200 - да помага. Общо взето информацията от нета е - нема начин.

Виж файлът 33832Виж файлът 33831Виж файлът 33830Виж файлът 33829Виж файлът 33828
да зема да ти сипя и на теб с 200 както ти направи преди 4 месеца .... тва темата тук е да се ПОХВАЛИМ , че имаме мощно пс ли? Друга причина да постнеш и видеокартата и процесора не виждам...

да зема да ти сипя и на теб с 200 както ти направи преди 4 месеца .... тва темата тук е да се ПОХВАЛИМ , че имаме мощно пс ли? Друга причина да постнеш и видеокартата и процесора не виждам...

Сипвай, внимавай само да не са окапеш.
Иначе си прав. Разкри тайния ми план, в който две години чаках да изтече гаранцията, че да мога да се похваля с конфигурацията, скрит зад темата, че искам да му сменя РАМ памтта. Евалата, дет са вика.. мега си.

Иначе постнах всичко, щото мернах, че има и разни софтуери, които могат да се ползват да се коригира скоростта, въпреки БИОС-а. За АМД и Интел са различни, та реших да спестя време в разпитване.

Та, ако немаш некви идеи по темата, мерси за сипването, вече мое да идеш да си запереш петната.

Защо се мъчиш с XP!? win11 се инсталира за 5 минути!
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Hewlett-Packard = HP = ХП ( на български ) да не се бърка с операционната система Windows XP

Сипвай, внимавай само да не са окапеш.
Иначе си прав. Разкри тайния ми план, в който две години чаках да изтече гаранцията, че да мога да се похваля с конфигурацията, скрит зад темата, че искам да му сменя РАМ памтта. Евалата, дет са вика.. мега си.

Иначе постнах всичко, щото мернах, че има и разни софтуери, които могат да се ползват да се коригира скоростта, въпреки БИОС-а. За АМД и Интел са различни, та реших да спестя време в разпитване.

Та, ако немаш некви идеи по темата, мерси за сипването, вече мое да идеш да си запереш петната.
Давай като мен. Харсеам ли си нова част купувам я слагам и има два варианта. Или всичко гърми или всичко работи. 🤣

Цената на 32GB Crucial DDR4 3200 DIMM CL22 Dual Kit не е смъртоносна така, че направо пробвай.

Как го крепиш със защитите това чудо XP? :)
Аз стигнах да имам 7-цата, което е топ и пак малко изтръпвам да го ползвам. Дори малко съм го дал на заден план, нещо рядко се ползва. Иначе минавай на Линук, и забрави за драмите. :)

Как го крепиш със защитите това чудо XP? :)
Аз стигнах да имам 7-цата, което е топ и пак малко изтръпвам да го ползвам. Дори малко съм го дал на заден план, нещо рядко се ползва. Иначе минавай на Линук, и забрави за драмите. :)
1733504880854.png
а не
1733504816489.png

Давай като мен. Харсеам ли си нова част купувам я слагам и има два варианта. Или всичко гърми или всичко работи. 🤣

Цената на 32GB Crucial DDR4 3200 DIMM CL22 Dual Kit не е смъртоносна така, че направо пробвай.

Щеше ми се някой дето по-разбира да даде съвет. Ще трее пак да ровичкам съпортите.

Виж файлът 33846
а не
Виж файлът 33845

Щеше ми се някой дето по-разбира да даде съвет. Ще трее пак да ровичкам съпортите.
Всъщност най-лесно питай в магазина. Ако е онлайн пиши им каква ти е машината и какво искаш би трябвало да знаят. Въпреки, че за мен най-вълнуващо си остава да видя дали ще гръмне или ще тръгне 😆

Тъй от HP казаха, че е локнато до 2133MHz, най-било подходящо предвид цялата конфигурация, и за моя защита неем достъп до Адвенс менюто.. да не съм развалил нещо :)

Иначе да успокоя сипващия... oт HP ми заявиха, че конфигурацията ми е стара.. т.е. да избягвам да се хваля с нея из форумите..

Screenshot_20241207-123907~2.png

Или къстъм биос или ново дъно, друг вариант няма. Не се занимавай, защото няма да усетиш никаква разлика, гарантирам ти.
На повечето лаптопи им ги заключват, най-вече заради температурния контрол.

Или къстъм биос или ново дъно, друг вариант няма. Не се занимавай, защото няма да усетиш никаква разлика, гарантирам ти.
На повечето лаптопи им ги заключват, най-вече заради температурния контрол.

То всъщност е десктоп, а не лаптоп. Преди известно време ъпгрейдвах РАМ на другия десктоп, щото се мъчеше на игри като BeamNG, та разлика определено има. По-скоро ги заключват с комерсиална цел.

Горе