RSS съдържание

bizz

Active Member
Здравейте,
имам един свободен домейн. Ако спретна сайт да събира RSS от другите ми сайтове в нишата (които са леко линкнати) + 1,2 външни източника, дали ще ми навреди в позициите на водещият сайт (защото освен от него ще събира инфо и от сателитите му. Но те са със 100% уникално съдържание)?
Идеята е да не е празен домейна, поне докато реша какво да го правя...

От: RSS съдържание

Сори, че сега я видях темата и ще се опитам да дам максимално точен и изчпателен отговор. ;)

Идеята е ясна, по принцип всичко, което дърпа контен и го плеска на станици, които влизат в индекса си се води дубликейт. По вероятно да са вредни за себе си, отколкото за главния. Защото първоизточника е ясен, но и това не му е в + де - от тези от които дърпа контента. Вече зависи колко дърпа и как го подрежда. Но е ясно и се знае, че уникалността може да се засече до изречение, което означава, че цял абзац ще е дубликейт ако не е преработен по някакъв начин. Познавам хора използващи този медот, за да ловят лонг тейл думички, защото все от 1000 дублирано страници или част от тях, нещо ще захапе, нали? Но идетята тук е, че това е максимума, за силни и главни думички трудно ще се класираш, даже е невъзможно да се бори такъв сайт по топ позициите. Най-малкото едиторите ще видят, че такъв сайт не върви да седи до wiki, about, answers.yahoo.com и т.н. Отделно ако домейните си залсужават нещо по-добро не се двуоми, направи ги по-хубави.

Дано съм ти помогнал. Успехи с домейна и това, което правиш и развиваш. ;)

• Like
Реакции: bizz

Горе