SEO за "One page website"

Welder

Active Member
Тези дни ще пускам малък фирмен сайт от типа "One page website". Изглежда добре, но дали това се отнася и за SEO-то. Ще се боря за една ключова дума, за която няма много голяма конкуренция. Прочетох доста противоречиви мнение. Някои твърдят, че "One page" не е добре за SEO-то, други твърдят, че няма проблем да се класира добре. Бих искал да чуя и вашето мнение. Какви съвети бихте ми дали, отностно оптимизацията на подобен тип страница?

От: SEO за "One page website"

Според мен зависи от количеството информация!

Аз съм на напълно противоположното мнение.
TooManyPagesSite е по-добро решение.
Не е задължително да се пише винаги за посетителите. Баланса е възможен, но са нужни много изстрели за да уцелиш точната комбинация от думи и линкове, които ти носят значителната популярност. Именно заради броя на представените страници в sitemap е по-добре сайта да съдържа повече постове.
Погледни и от друга гледна точка- може ли една страница да се класира едновременно на 2,3,4 комбинации на ключови думи например "X+Y", "P+Q" и т.н.? Според мен има лимит и това невинаги е добре, защото си теоретично си ограничаваш максималния възможен трафик.
Google иска съдържание и линкове. В случай че имаш силни и свежи линкове от социалните мрежи, тогава може и резултатите от OnePageSite да те удоволетворят. Успех!

При малка конкуренция не е проблем да се класира. Аз имам няколко такива, но поне 500 думи на началната.

От: Re: SEO за "One page website"

При малка конкуренция не е проблем да се класира. Аз имам няколко такива, но поне 500 думи на началната.

Съгласен съм.
А и peeping4dsun по презумпция предполагаш, че ще иска за няколко ключови думи. Ако примерно е само от 2 ключови думи да го изкара - това е лесно. Въобще, всичко е според зависи, трябва да се погледне информацията с която разполагаме, какво се иска в заданието, за да може да отговорим.

Вероятно ще кажа нещо тривиално.
Най-лесно е, ако ключовата дума е името на домейна. Или част от името.
Другото задължително е да има много текст. Не само при "One page website". Особено ако в сайта/страницата има много код, заради използваната системата. гошо твърди, че пресмята съотношението текст/код. Което е логично, защото за посетителя на сайта е важно колко текст има.

Горе