GeorgiTodorov
Active Member
Някой знае ли дали са качили някъде видео от seo конферацията от 4-ти април?
Още не, май Оги каза, че се правят в момента. Но има интересни материали:
[video=youtube;q5b-derHIKU]https://www.youtube.com/watch?v=q5b-derHIKU[/video]
Малко снимки от: https://plus.google.com/photos/+OgnianMladenov/albums/5998720535515954417
Не успях да отида.
на кръчмата ли? (само от там има снимки)Не успях да отида.
Ще перифразирам Хайтов:Все пак има специалисти, които не са лоши в своите области, но просто не ги бива да се изразяват :roll:
venci;n349954 каза:
В момента съм на сео конференцията и разбира се съм излъган
НЯМА ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
изключително съм недоволен от този факт, Вие ме излъгахте. Ако бяхте ми казали истината, която е че няма да има превод нямаше да си взема билет
Или щях да го продам, но вие сте премълчали тази особенност - и недейте да променяте описанията по сайтавете за сеоконфенцията, защото в този час там не пише никъде че няма да има превод
Много лошо и гадно от ваша страна
Ще правите банкет за 100 човека, а не сте намерили пари за преводач
Главният организатор написа у fB преди ден и половина, че който не е доволен и е бил там с билет, може да му се обади/пише, и ще му върне кинтите за билета, но в двоен размер.
Profit?
В момента съм на сео конференцията и разбира се съм излъган
НЯМА ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
Бате, няма кой да ги организира. Всички големи IT фирми в Бг не намират пазара за атрактивен и реално не правят нищо съществено. Тази годна най-силното ще е WordCamp Europe 2014 е в София, което е за сефете. Така, че нека има повече, но с времето ще се изчисти и качеството, както се случва с повечето неща. И само да отбележа тук - парите са от голямо значение. Ще ми е много интересно ако това SEO събитие си е управдало средставата. Или да не са назад организаторите му. Иначе и да не са на плюс, то си е достатъчна реклама за тях само по себе си.Извод:
Имайте достойнство и избягвайте мероприятия, организирани от определени хора.
„НЯМА ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК“ – това за виц на годината ли ще да се брои? Да не би България да си е разменила ролите в US, т.е. глобален език да е BG, а не EN, а Google/Yahoo/Bing/Yandex да са съответно Софийски, Пловдивски, Варненски и Ямболски компании, наложили се във „WWW“?
Още по-добре, че се говорят неща с истинските им думи. Принципно маса хора си ползват fB дори на EN, вкл. и Desktop софтуера, както и какво ли още не (и OS-а). Не български локализациии (колкото и добри да са те), не побългарени измишльотини, не транскрипции на думи от английски на български (както доста хора се оливат). Има си защо. Ясно е, няма нужда от доказване на противното.
Отделно – EN е първи чужд език, поне по мое време беше, изучаван от 5-ти клас. Сега новите ги гледам още от 1-ви или 2-ри клас някъде почват първия чужд, 5-6-ти вече 2-рия. Или по-рано. Хората без EN не знам от какво могат да се оплакват, освен от това, че не са го научили или изучили, когато е трябвало и е било време.
Проблем щеше да бъде, ако се беше водила само на немски. Или само на руски, френски, испански. Е, да, имаше на руски, но пък поне нея презентация си имаше превод от друг SEO руснак, знаещ и български, така че нямаше проблем и там. Тая/тези с EN only – нулев проблем практически, използваше и прости думи, не някакви засукани или измислени, или литературни термини.