Martin_Radev
Member
Изчетох повечето важни теми във форума, други форуми, сайтове и блогове. Нов съм в изработването на сайтове и оптимизирането за търсачки. Сайтът дори няма да е изработен от мен, но аз ще се погрижа за неговата оптимизация. Ще опиша всичко за сайта и какво съм разбрал от написаното досега. Бих се зарадвал, ако някои от сео експертите ми отдели някоя минутка
Тааа, сайтът ще е онлайн магазин, готова система - Wordpress, с около 200 продукта - всички с уникално описание (превеждано от чужди сайтове, все пак не мога да си измислям). Всеки продукт ще има снимка. Отделно ще има два блога - един информация за фирмите, които са създали някои от продуктите; друг където ще има ревюта;трети, който смятам сам да напрявя, който ще е за дизайнери; и последен за новинки от областта за която ще е сайта. Всичкото ще е уникално съдържание с ключови думи, но не прекалено разбира се.
Тук предполагам, че ще трябва да опиша "СЕО" стратегията ми:
- Предполага ще трябва да пиша alt на всеки линк и title на всеки имидж
- Мета тагове: анализирах ключовите думи и реших за кои да се боря (около не повече от 8 думи/ 60-65 симовла)
- Отделен Title на всяка страница
- Ще се изработи сайтмап - приятелят, който изработва сайта, или аз, въпреки че не съм запознат
- По сайта няма никакъв джаваскрипт
- Ще се напише robots.txt
- Като за начало ще регистрираме сайта в някои директории, след това смятам да разменя приятелски линк със сайт на моята тематика, пък нататък ще се преговарям с други сайтове
- Често ще ъпдейтвам съдържанието т.е. ще пиша статии с ключови думи, пак не прекалено
- Ще пускам продукти от сайта в магазини като e-shopbg , pazaruvaj.com и други
- Ще пускам обяви в сайтове за обяви за продажба - нещо от сорта
"Продавам качествени *** на цена от ** до ** . (линк към сайта)"
- Искам да се занимавам с изработването на сайтове, затова реших да се опитам да изработя сайт на един приятел moviemaker , където ще има банер и линк към моя сайт
- Смятам да регистрирам сайта в някои социални мрежи като facebook , myspace , impulse
Благодаря предварително за съветите :wink:
Тааа, сайтът ще е онлайн магазин, готова система - Wordpress, с около 200 продукта - всички с уникално описание (превеждано от чужди сайтове, все пак не мога да си измислям). Всеки продукт ще има снимка. Отделно ще има два блога - един информация за фирмите, които са създали някои от продуктите; друг където ще има ревюта;трети, който смятам сам да напрявя, който ще е за дизайнери; и последен за новинки от областта за която ще е сайта. Всичкото ще е уникално съдържание с ключови думи, но не прекалено разбира се.
Тук предполагам, че ще трябва да опиша "СЕО" стратегията ми:
- Предполага ще трябва да пиша alt на всеки линк и title на всеки имидж
- Мета тагове: анализирах ключовите думи и реших за кои да се боря (около не повече от 8 думи/ 60-65 симовла)
- Отделен Title на всяка страница
- Ще се изработи сайтмап - приятелят, който изработва сайта, или аз, въпреки че не съм запознат
- По сайта няма никакъв джаваскрипт
- Ще се напише robots.txt
- Като за начало ще регистрираме сайта в някои директории, след това смятам да разменя приятелски линк със сайт на моята тематика, пък нататък ще се преговарям с други сайтове
- Често ще ъпдейтвам съдържанието т.е. ще пиша статии с ключови думи, пак не прекалено
- Ще пускам продукти от сайта в магазини като e-shopbg , pazaruvaj.com и други
- Ще пускам обяви в сайтове за обяви за продажба - нещо от сорта
"Продавам качествени *** на цена от ** до ** . (линк към сайта)"
- Искам да се занимавам с изработването на сайтове, затова реших да се опитам да изработя сайт на един приятел moviemaker , където ще има банер и линк към моя сайт
- Смятам да регистрирам сайта в някои социални мрежи като facebook , myspace , impulse
Благодаря предварително за съветите :wink: