SEO оптимизация и трафикова оптимизация?

Frik

Active Member
Здравейте!

Някой може ли да ми обясни каква е разликата между SEO оптимизация и трафикова оптимизация? :(

Благодаря предварително!

От: SEO оптимизация и трафикова оптимизация?

Явно с честата употреба на SEO му се размива/губи смисълът. SEO ще рече правене на сайта "по-приятен" за търсачките, като SERP е следствие от това и от там трафик. А "трафикова оптимизация" не съм го срещал да се използва, но би трябвало да обхваща повече методи и похвати за докарване на трафик.
Т.е. "трафикова оптимизация" би трябвало/може да включва в себе си и SEO.

Да не би под "трафикова оптимизация" да не визираш идеята да е по-кликъбал в резултатите? Виждал съм толкова добре оптимизирани заглавия и описания, че даже и на 4-5то място събира трафик колккото 2-3то място. Същото се отнася и за PPC-то. Но определено не съм го срещал и аз като терним това, за това ако е възможно да уточниш малко повечко, за да дадем по някое друго мнение.

Ами наскоро се свързах с един пич дето предлага сео услуги, като попитах колко ще ми струва да ми една сео оптимизация на сайт, предлагащ услуга. И той ми каза, че за нишата която се опитвам да се разположа, той не работи вече, но насочи към това, че за сайтове на фирми, които предлагат конкретни услуги се прави друг тип оптимизация, не точно сео, а трафикова (каквото и да значи това...).

Ами наскоро се свързах с един пич дето предлага сео услуги, като попитах колко ще ми струва да ми една сео оптимизация на сайт, предлагащ услуга. И той ми каза, че за нишата която се опитвам да се разположа, той не работи вече, но насочи към това, че за сайтове на фирми, които предлагат конкретни услуги се прави друг тип оптимизация, не точно сео, а трафикова (каквото и да значи това...).
Трябваше да го помолиш съвсем учтиво да ти даде дефиниция за това, че може и да има такова животно, но е доста разтегливо понятие. Даже се чудя как го е съчетал трафик и оптимизация. Буквално не звъчи логично - да оптимизираш трафика си, така излиза в директен превод. ;)

Трябваше да го помолиш съвсем учтиво да ти даде дефиниция за това, че може и да има такова животно, но е доста разтегливо понятие. Даже се чудя как го е съчетал трафик и оптимизация. Буквално не звъчи логично - да оптимизираш трафика си, така излиза в директен превод. ;)

И аз се позачудих, какво пък ще е това животно? Може би се има предвид така да оптимизираш сайта си, че да докараш максимално количество трафик (хора търсещи точно тези услуги)? Например създаваш голямо количество от сайтове на същата тематика с различно съдържание по темата с по няколко статии в сайт и всички да сочат към основния, така че да се получи нещо като фуния? Така всеки попаднал потребител на някой от сайтовете да бъде смислово препратен към фирмения сайт?

Трафикова оптимизация мисля че е нещо като да ти увеличи конверсиата. Предлагат го на много места, напр. имаш даречем 1-2k UV на ден и той ще ти оптимизира дизайна и он-пейдж сео-то на сайта ти за да се увеличат кликовете/продажбите със същия трафик.
Нещо като ще ти смени дизайна, ще го украси с click here бутони, рекламите на стратегически места(в или между постве например), title - (напр. от Watch Family guy online free, на Watch FAMILY GUY Online Free)... и др. такива неща :)

като цяло, ако е това горното е добро нещо, но и аз не съм чувал - traffic optimization досега :)

От: трафикова оптимизация?

Трябваше да го помолиш съвсем учтиво да ти даде дефиниция за това, че може и да има такова животно, но е доста разтегливо понятие.
Не дефиниция(понеже нея по същия начин може да я измислят с още по неясни понятия) ами нещо, което да отчита или мери въпросната оптимизация, иначе как ще се разбере, че е налице такава.

...как го е съчетал трафик и оптимизация
Най вероятно да е нещо побългарено или неправилно преведено.:)

Последно редактирано:

Горе