SEO оптимизация

jenimineva

New Member
Здравейте!
Имам няколко въпроса към експертите.

Имам 1 основен сайт с името на фирмата, който съществува от 5 години и още 9 допълнителни домейна, които описват дейността на фирмата.
Имам платен хостинг в ICN за един от тях с възможност за 2 addon домейна и още много така наречени "паркирани домейни" т.е пренасочване от контрол панела, което ме увериха, че е тип 301. В момента основния ми сайт е пренасочен към този с платения хостинг, описващ с 1 дума основната дейност на фирмата.
Въпросите ми са следните:
1.Има ли значение кои 2 от останалите домейни да направя addon?
2.Има ли смисъл от съществуването на останалите 7 ако останат само с това пренасочване или да платя за следващия абонаментен план с повече addon домейни?Тоест достатъчни ли са имената на домейните за една бъдеща индексация за търсачките или да направя за всеки по един малък информационен сайт с линк към моя основен и свои ключови думи,titles,alts и т.н
Благодаря Ви предварително.

От: SEO оптимизация

Здравей jenimineva, Добре дошла в форума за онлайн бизнес на България.
Малко е късничко и мозъка ми работи на забавени обороти, но ще се опитам да отговоря. Ти имаш девет домейна и само два адон на хоста, другите 7 висят? В такъв случай тази услуга не ти върши работа.
Ако сайта за фирмата не е голям може да минете на хостбългария, параметрите са добри, 10 адон домейна и всичко е ок, аз работя с тях и никога не съм имал проблеми. Друг е въпроса за какво използвате останалите 7 домейна? Дали ще бъде удачно решението всички да бъдат на един ип-адрес.
Поздрави и пак казвам, Добре дошла

Паркираните домейни нямат нищо общо с 301 редирект. Паркираният домейн е паркиран с някой аддон, което ще рече че имат един и същ DocumentRoot.

Иначе нещо не разбрах какво искаш да направиш, та да питаш кое е добре.

Здравейте отново!
Първо благодаря за топлото посрещане :)
Отново искам да се извиня ако въпросите ми не звучат професионално, но аз нямам претенции, че съм експерт.Сайта, който се наложи да създам и да администрирам е на фирмата на съпруга ми така че финансовата ми обързаност е само непряка ;)
Ще се опитам да обясня по-подробно. Съжалявам, че не мога да ползвам линкове, защото е доста объркано.
Имам 1 основен сайт с името на фирмата "фирменсайт", който съществува от 5 години и още 9 допълнителни домейна, които описват ключовите думи от дейността на фирмата:
ключовафраза1
ключовафраза2
ключовафраза3
ключовафраза4
ключовафраза5
ключовафраза6
ключовафраза7
ключовафраза8
ключовафраза9
Имам платен хостинг в ICN за домейн "ключовафраза1" с възможност за 2 addon домейна и още много така наречени "паркирани домейни" т.е пренасочване от контрол панела, което ме увериха, че е тип 301. Аз качих всички файлове на "ключовафраза1", но го пренасочих към "фирменсайт", както и всички останали 8 домейна(4 от тях са на кирилица, ако това има някакво значение). Този домейн както вече споменах ползваме вече от 5 години, много клиенти го знаят и присъства на много реклами. Той е запазен в „host.bg и допреди средата на декември ползвах fee hosting.
Доста е объркано.:( Дано все пак съм успяла да обясня.
Въпросите ми са следните:
1.Има ли значение кои 2 от останалите домейни да направя addon?Тоест трябва ли да избера 2 с имена на домейни с най-често изполваните ключои фрази от деността на фирмата или няма значение точно кои 2 от 9-те ще избера. (подчертавам, че имам платен хостинг само за 1 от тия домейни). Идеята ми е да направя за 2 от тях някакви информационни странички с реклами,кратко представяне на нашата фирма, съответно линкове към осн.фирмен сайт с ключови думи като малко им разменя местата и др.подобни трикчета alt,titles и др.-нещо такова...не знам???
Останалите 7 мисля да оставя пренасочени към "фирменсайт" и да разчитам само на индексация по домейн име? Или няма смисъл от това и просто трябва да избера хостинг план с още addon домейна и да правя странички за всеки 1 от тях? Какъв е вашия съвет?
2.От края на декември посещенията в сайта ни рязко се покачиха. Не знаех на какво точно да го отдам.(средата на декември регистрирахме тия 9 домейна за които ти говоря и аз само ги добавих в Кпанела като пренасочени към основния фирмен-възможно ли е да има връзка?)
Това продължи почти месец, но за съжаление допреди 3-4 дена. Оттогава нещата почти се върнаха по старому.:(. Бяхме стигнали до 2-ро място по едно от най-търсените словосъчетания „слънчеви системи”, сега сме на 2-3 стр.????Не съм правила никакви промени по сайта освен, че разменихме линкове с „business.bg”, защото сме им клиенти, но това стана точно преди 3-4 дена, тоест и не е възможно да е минала някаква индексация в тази връзка. Друго което се сещам че направих тук там някоя и друга регистрация.Каква може да е причината?
Благодаря Ви предварително. Ако имате други съвети конкретно за моя случай ще бъда щастлива да ги чуя.

Аз си мисля че общо взето мислиш в правилна насока и можеш и сама да се справиш със въпросите си. :)
Не разбирам само защо очакваш конкретен отговор след като няма конкретен въпрос. Нито кл.фрази знаем, нито сайта нито нищо. Все едно да питаш в автокъща дали голфа върви повече от мазда, без да уточниш за какъв голф и каква мазда става дума :)

В зависомост от домейните аз лично бих направил различни неща. Вариант е да направиш сайтове на всички от тях и да налинкваш с тях главния, но те ако ще са на един хост, няма да е разумно решение. Гугльо не индексира домейн, а съдържание, май най добре ще е да им направиш по един блог в блогър примерно или в уордпрес-а, като тези домейни си свържеш с блоговете. Ако е в блогър го прави на различни акаунти да не те разбере гугльо. После почваш да линкваш към основния сайт. Бая играчка те чака с толкова много домейни...

Пожелавам ти много успехи. Радвам се, че след толкова спамери тук дойде накрая и един свестен човек.

Когато купиш някой домейн само заради името и на него няма реално сайт и го пренасочиш към основният - това значи че го паркираш.
Когато купиш домейн с ключова фраза и качиш съдържание в него с цел линкване към основният сайт значи си направила сателит на основният сайт и дефакто за него трябва да използваш някой от адоните си.
Има смисъл някой от закупените домейни с ключови фрази да го добавяш като адон само ако на него ще качваш съдържание за да стане сайт, ако не мислиш да качваш съдържание а просто само да окупираш хубавите имена тогава просто ги паркираш и пренасочваш към основният сайт.
За да знаеш какво всъщност се случва с твоят сайт задължително трябва да си качиш гугле аналитикс и гугле уебмастер на основният сайт без тези инструменти търсиш игла в купа сено със затворени очи.

Благодаря Ви отново!
Мисля, че реших какво ще направя. Ще направя сайтове за 2 от домейните с ключови фрази, а останалите ще оставя паркирани...за сега...и ще инсталирам гугле аналитикс и гугле уебмастер на основният сайт по съвет на mantaman за да се ориентирам какво се случва. После ще видим.
Още веднъж благодаря, но няма така лесно да се отървете от мен :)))))
Привет на експертите!

Горе