От: SEO Цени !?!
Почваме:
kidi.bg/cherna-detska-teniska-love-made-love-biala-papionka.html - защо тайтъла е толкова дълъг? Знам, че може случайно да захапеш от тайтъл някой друг лонг тейл, но по този начин и разсейваш малко повече на какво да се наблегне в този тайтъл. Аз бих ловял лонг тейловете (това са дългите разновидности на основните и по-търсените думички) с контент, не с тайтъли. И като стана дума за съдържание, знам какво ще ми каже - "това е онлайн магазин, продуктите ги има на други места, не мога да си измисля нищо, защото това е то продукта". Така, моя отговор обикновено тук е "сигурна ли си?", "не може ли да се надгради нещо повече, да кажем с големината на 250-300 думи". Да, знам много е, но мисли така - колкото по уникален е едни сайт, толкова по му се радва Google. Повечето ти продукти са предполагам копи-пейст, и не те обвинявам. Но даже и блога със всичките му статии няма да спаси сайта и той да мине границата на уникалността, която е 50%. Какво имам предвид тук - ако имаш 50% дублирано и 50% уникално съдържание, пак си на ръба да те хареса чичо Гошо. Знам, че е трудоемко, но кое в днешно време не е.
Продължаваме:
Били се замислила за малко вътрешен интерлинкиг? Хубав екстеншъщ щеше да е за сходни продукти - "хората, които купуват това, купуват и това". Нещо такова, като при блоговете - related posts. Помага, вярвай ми. Поне от към потребителска гледна точка, със сигурност. Но определено има значение и за вътрешната структура на сайта, да знаеш.
Класически OpenCart, все мисля, че може да се попине тук там. Замисли се и за микроформатите, тези звездички, ако се сещаш. Ето линк:
Rich snippets - Products . Не се подлъгвай, че не работят добре за SEO-то, напротив. Те вдигат кликаемостта върху ликна ти в серпа, от там алексата и познай, ако направиш впечатление на Гошо, че си харесван сайт.
tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=article&id=609:drehi-za-dete&catid=30:2009-05-04-13-55-48&Itemid=2
Кажи ми ти сега, тази статия добра услуга ли ти прави?
Защо имаш 5 линка към едно и също място на една и съща статия? Нямаше ли да е по добре самата статия да стане красива и шервана от хората, вместо някой да се изреди във всяко кл. дума да ти слага линка.
Оп, видях къде ти е линка тук
pv-ma.bg/how-to-have-a-cheap-wedding
и вече знам и кой те е оптимизирал.
Това мога да дам като съвети. Търси хубавите артикъл директории, PR сайтове, блогве, на които да шерващ съдържание. И не спирай да пълниш сайта си с нови неща.