От: SEO Цени !?!
Стана въпрос за "гумени п.шки" и и се разтрепериха вероятно ръчичките, така че скоро не очаквайте пак да се включи :lol:
Когато става дума за бой с гумени п*шлета, аз няма как да не се включа. Това е нещо, към което имам фетиш.
Така, сега по темата....аз пък не знам как оптимизатора ти се е вързал и е започнал да работи с теб. Така ли беше в началото? Защото да ти кажа е плашещо. В БГ се взимат възможно най-ниските цени за тази услуга, като може би ни бият индийците, пакистанците и китайците. Но някой китаец да те оптимизира за БГ пазара, това ми се ще да го видя.
В тези 400 кинта влизат знания+ресурси. Няма да се учудя, ако си получила и малко съвети и препоръки как и за какво да излизаш, както и какво да направиш по сайта, ако не го е направил той де. Това му се нарича консултация и на запад се плаща на час за нея. Но кой ти го брои и това.
Наскоро имах един такъв случай, за който ми разказаха. Мой приятел събира оферти за онлайн магазин на Open Cart (като твоята система). 80% от фирмите му казаха, че ще му струва Х сума, може би само 1 е дала по-ниска оферта. Негов приятел програмист му е казал "Аааа, не, това струва толкова - У", и тогава последвало допълнението "А ще ми го направиш ли за У пари?", идиота програмист казал "Еее, да, ама нямам време". Какви за изводите? Всяко нещо струва точно определени пари и тънката оферта или демотивира или прави изпълнението некачествено. А кой какво качество вади за определената сума, това вече е друг въпрос и това, че си го избирала ти, може да се сърдиш сама на себе си. Тук никой не може да поеме вината за това.
Примери много, за SEO, още повече. И какво означава, че нямаш време да се занимаваш с на Гугъл глупостите? А с какви се занимаваш? С фактури, стоки, персонал? Дадоха ти не малко полезни съвети горе. Ако и в тях не се вслушаш, не знам какво би могло да ти помогне. Някъде се спомена "гумени п.шки" и съм много ЗА.
Част от тази мръзна пропаганда, че нещата в нета са фри е дошла и от каналните ни телевизии. Там нон стоп или хранят или обясняват на масата, че нещата са евтини, тънки, достъпни за всички и какви ли не глупости, защото толкова им струва и медията и журналистите в нея. Тъпака не знае каква е разликата между Facebook профил и страница и тръгнал да говори на хората кое колко струва и за какво е. Па вземи покани някой експерт на среща, поразпитай го, образовай се, направи си добър репортаж и го пусни. Защото утре някой идиот като отвори браузъра и като види, че не е точно така, както са му го казали по телевизията, ще има да псува по форумите и соц. мрежи. Да, много хубаво, но да започне от сайтовете на шибаните телевизии, некадърници смотани.
"75 м2 магазин на улицата струва 400 лв/мес ?" - да имам един такъв разказ и тук. Едно добро семейство, с магазин точно за детски играчки и дрешки бяха пред дилемата на живота си - дали да направят едни онлайн магазин или да отворят още един, при положение, че нямат сайт даже. Френд им предложи да го изгради за не повече от 300 лева, което за мен е не само подигравка с този бизнес, но и жив пример, че такива хора, трябва да се откажат от заниманията си. Само хостинга и домейна ти е над 200 лева, но както и да е. Примера беше от преди 2 години, но не мисля, че инфлация от десетки % ще даде реалната цена и днес.