Не, че имам голямо желание да споря, но не мога да разбера, защо всички преекспонирате това понятие "cloud hosting", като това не е нищо повече от споделен хостинг върху клъстер, който играе ролята на load balancer. Абсолютно същият ефект може да постигнеш с 2 впс-а от по 10 долара парчето, както беше до скоро моята структура. Хубавото в моя случай бе, че дори да изгърми HD-то на една от машините - то другата поемаше всички заявки. Та къде е плюса на "облака"? От посочения пример по-горе смея да твърдя, че или "облака" им не работи като хората, или облака е на основата на една машина (какъв облак е тогава?).
Лоад балансиране може да се постигне дори и на една машина (както е в момента при мен). 2 ip адреса. Първия завързан само за апачето, а втория за nginx, който работи като proxy и обслужва само статичните заявки + mysql. Резултат - от 2 ядра с които разполагам, всички сайтове, които генерират малко над 75к импресии, достигат максимум натоварване от 30% общо за двете ядра. А дори при сегашната ми конфигурация съм сигурен, че ще издържа на тройно по-голямо натоварване, но просто нямам достатъчно проксита за да го изтествам
С всичко изписано от мен до сега, а и още с първото си мнение исках да кажа едно нещо - VPS-а предлага по-голяма свобода от колкото споделения хостинг, а и така вече популярният "облачен" хостинг, който явно не работи както трябва, поне след като дава подобни грешки. Та нали именно това му е целта? Да те предпази от подобен род грешки? Изгърмял е хард на една от връзките - не трябва ли да са поне 5-6-7-8? Защо сайтовете не работят, като физически би трябвало да бъдат обслужвани от няколко различни сървъра?
За мен пък VPS-а е най-доброто, стига да знаеш какво търсиш и как да го постигнеш
Едит: Може ли някой да ми даде линк към сайт хостван от space.bg да поразгледам как стоят нещата? Ако се притеснявате, може и на ЛС да е. Благодаря предварително.