Хмммм отдавна не съм писал, но тук ще понапиша щот на спиди не трябва да се прощава. Такааааа спиди и еконт нямат никакви допирни точки и може би най-голямата прилика с тях е бизликите имена, тоест разбирате нямат нищо общо! Така еконт са куриерска фирма с поети договорни агажименти към клиентите си, тоест тези, който изпращат пратки през тях, получателя не е тяхен клиент! Спиди са обратното, спиди имат условия прецакващи както техните клиенти, така и хората получаващи пратките! За разлика от Еконт, Спиди използват общи офиси с всичките си дъщерни фирми, а те вече не са никак малко, в резултат на което офисите на спиди под шапката на независимо от спиди юридическо лице е принудено да извършва незаконни дейности, носейки само то отговорност.
Какви незаконни действия ли:
1 - Съхранява, доставя и отговаря за пратки на трети фрими, без да има договор с тях затова.
2 - Прибира пари за пратки от трети фирми, пак без да има договор за това.
3 - Начислената такса доставка от трета фирма се иземва под формата на наложен платеж, срещу което не се издава фактура, дори и получателя да изисква.
4 - Товарителниците на пратките от третите фирми (Освновно Рапидо) са с невярно съдържание, като липсва информация, която по закон трябва задължително да присъства и тук не говорим за бар код или краварка в десния ъгъл, ами чисто и просто си липства изпращач или казано просто, пращам хероин, идва полицията и ти обираш пишкира по параграфите за съхраняване, притежание, разпространяване и трафик!
Има и други незначителни, но те не са чак толокова опасни.
Какво предлагат спидалите:
Нищожна комисионно за импорт.
30% комисионна за импорт, но това разбира се след удръжките и ако евентуално ти работи софтуера
Некадърно работно време, няма как да работиш ти, което централата не ти работи
Забрана за даване на привилегии на клиентите ти
Ограничено количество пликове за пакетиране, като всичко се води на отчет и не можеш да дадеш плик на клиент с договор, той трябва да си го купи от централата
Никакво обучение на персонала, допускат се сякакви индивиди в офисите им да работят, колкото по-балами толкова по-добре
Договор за поне 10-тина години със стабилни адски неизгодни условия от страна на фирмата, която търси франчайз
и тн. тн.
Аааа забравих, ще трябва да носиш жълто и ще трябва да работиш в най-малумната и пропадаща система в цяла България, което ще оставе лайняно петно в CV-то ти, аз лично бивши служители на спиди не наемам на работа и съм го описал във всичките ми оферти в джобса, най-интересното е че не съм единствения.