target="_blank" или НЕ

waldes

Well-Known Member
На база вашия опит в on-page оптимизацията на сайт и поведението на потребителите в сайта, кой вариант е по-добър - линковете да се отварят в нов таб или не?
Или другояче казано - какво предпочита потребителя - да натисне бутона Back или да смени просто таба

От: target="_blank" или НЕ

Сега нямам време да ти обърна внимание. Някой друг път, с удволствие:)

бланк се ползва когато урл-а е външен - чужд сайт, когато линкваш към твоя сайт без бланк

бланк се ползва когато урл-а е външен - чужд сайт, когато линкваш към твоя сайт без бланк
Досега практикувам този метод. Мисълта ми е, дали по някакъв начин допълнителният таб може да повлияе на ROI, ако сайта се монетизира с афилиейт програми, примерно. Все пак, потенциалният клиент трябва по този начин да натисне 2 пъти червения хикс, а в промеждутъка на това може и да размисли, дали наистина няма нужа от продукта/услугата:)

Аз слагам без blank, само ако е вътрешен линк към същия сайт, например меню и т.н. Ако е нещо външно, винаги го правя в нов прозорец.

Според мен трябва да мислиш първо за твоя сайт, след това да мислиш за продажбите. Все пак ако имаш достатъчно посещения продажби ще има. Ако нямаш посещения каквито схеми да мислиш няма да стане.

Зависи за какво точно ти трябва, ако е примерно някоя страница за принт или нещо от рода по-добре _blank, иначе директни.

Бланк се ползва когато и както ти е кеф не е задължително линка да е към външен източник за да се използва!!!

Абе най-добре е да използваш бланк, когато искаш да линкнеш някоя вътрешна страница на сайта си, а когато искаш да линкнеш някоя външна страница, тогава слагаш да е без бланк..... белким потребитялЯТ никога не се върне в подобен утепан сайт :lol:

Горе