От: От: От: От: От: The Venus Project (BG)
а по въпроса за възпроизводството
не всички жени стават майки Терези затова за простосмъртните като мен не мисля че е комплекс за малоценност да родят или само да отгледат и възпитат едно две три деца колкото могат .........проблема е в намирането на свестен мъж
Ади, мисля, че възпитанието на едно дете е нелесна задача, без значение дали човек се зове Майка Тереза или Елена Василева. Човек попива поведението на родителите си и извън усилията им за насочено възпитателно поведение.
Връзката с дете, сама по себе си, може да има нездрави проявления. Майка, която поема отговорностите на 15 годишния си син, е незрял човек. Съвсем примерно и условно. Тя ще отледа незрял и непълноценен човек. Най-лошото е, че този индивид няма да се чувства добре в кожата си. Ще му е тясна или широка, но не и по мярка. А може и да се възпроизведе - порочен кръг.
Не зная защо много хора си мислят, че са добри родители, понеже дават всичко за децата си. Дават дори това, което самите им деца не искат.
И не - не е комплекс за малоценност да родиш дете, ако имаш капацитета да отгледаш зрял, самостоятелен и независим човек. Свободата, Панчо, свободата...
Написаното от мен не е лична нападка към теб или към други хора, които искат да имат деца. Просто излагам лично виждане. Много хора имат деца, но някои деца нямат родители.
Аз май да взема и да поработя...