WesternUnion - получаване на пари

Здравейте,

Всъщност темата ми е и за двете - получаване и плащане, но повече ме интересува получаването.
Наскоро си говорих с един приятел от Европа, и трябваше да купя нещо, което той вече бе купил чрез WesternUnion. Викам брат тука в България знаеш какви перипетии ме чакат с WesternUnion, той ми вика - "Какъв ти е проблема, тука само нареждам онлайн и продавача си взема парите".
Не е тайна че ДАНС имат интерес към WesternUnion по - други причини, но поради техния интерес страдат и нормалните с легитимни дейности и преводи.
Ползвам съм последно WesternUnion преди 3 години, в ОББ директорката на клона дойде да ме разпитва какъв е тоз превод и за кво става реч, в АлфаБанк отидох да получа 100 евро от Гугъл и идеотите пред очите (и ушите) ми се обадиха и почнаха да рапитват какво да правят в стил "Абе тука дойде един "много съмнителен" и иска някакъв WesternUnion, ние кво да го правим сега". Нищо съмнително нямаше, носех си даже документа от Гугъл принтиран, обаче БГ идеотите нали са крайно некадърни се отнесоха с мен като с изпаднал престъпник. Спирам да се оплаквам...
Въпросите мис а:
1) Мога ли да си получавам WesternUnion онлайн без да се налага да обеснявам и да ме гледат все правя нещо ултра нелегално?
2) Мога ли да тегля парите от WesternUnion към Payoneer (Към карта не може, но към US Payment Service)? Ако не може Payoneer, Някаква друга система, никак не ми харесва идеята да имам вземане даване с ДАНС за 2 превода на месец, и общо около 10-12 на година

От: WesternUnion - получаване на пари

Попаднал си на некадърници. Много хора си теглят адсенсе през уестерн и нямат никакви проблеми. Най-важното е да обръщаш валутата в левове по курса на банката , а не по курса на Уестърн защото е доста по-лош.
За картата - нямам представа дали може.

Re: От: WesternUnion - получаване на пари

Навярно си прав и благодаря за съвета за обръщането (трябва ли да имаш сметка в Банката за да обръщаш по - него, или просто теглиш с USD и казваш искам да ги обменя на каса при Вас).
Все пак да върна темата, чел съм на сайта на ДАНС че преследват WesternUnion преводи, понеже им се виждали съмнителни (тероризъм и други неща, от които аз лично мисля че България е далече).
Определено не искам да ме проверяват от ДАНС и да ме следят, още повече логовете на WesternUnion уж се съхраняват 2 дни, но директорката на клона на ОББ (преди 3 години) беше много сигурна, че често получавам при тях пари (такава ми беше дейността тогава, законна просто имаше хора от места, където WesternUnion се виждаше като най - добра алтернатива на тях, примерно в Русия беше много по - популярно от банков превод, че има някои още питат даже..“)

От: WesternUnion - получаване на пари

Това за Данс не съм го чувал и не мога да коментирам.
За обръщането да - просто си ги теглиш от уестърн юнион във валутата , която са ти пратени и после ги обръщаш в левове по курса на банката.
Иначе на уестър , ако директно кажеш , че искаш да ги теглиш в левове примерно (гоогле ги нареждат в евро) курса е 1.7, вместо да е 1.95 , което на голяма сума си е бая загуба.
Повечето служителки в банките го знаят това, но аз винаги им го казвам - за да съм сигурен .

Горе