r.stefanov
Well-Known Member
Доста хора тук се опитват да ме убедят, че конфигурацията на сървърите няма значение за натоварването и възможностите на хостинга, когато става въпрос за оптимизация и време на зареждане при споделен хостинг (не помня кои потребители бяха, не ми се търси из постовете :lol.
С помощта на blitz.io (не, не ми плащат за реклама) и някои други инструменти успях да симулирам между 10000 и 300000 посещения. Сайта се справи без никакви затруднения.
Това е малък пример за 100 конкурентни връзки и 500000 заявки:
ab -k -c 100 -n 500000 http://rstefanov.org/
Всичко е настроено така, че при нов пост или някаква промяна кеша се обновява автоматично. Varnish -> Nginx -> Memcached -> PHP -> DB.
Поста го пускам, защото съвсем скоро ще имаме нова услуга именно с такова решение в големи мащаби. Аз лично ненавиждам бавно зареждащи сайтове и смятам, че има хора, за които нещо подобно ще бъде много полезно. Като се прибавят и HA + Failover машините в другите дата центрове ще стане много интересно и съм любопитен какви ще са реалните максимални възможности на продукта. Това с цена на маломощен VPS :wink: Без нужда от каквито и да е познания от страна на потребителя и на практика без ограничения за процесорно време. Качваш и забравяш, в същото време се възползваш от цялата cluser инфраструктура
В този пост съм качил още малко графики до като траеше самият тест от blitz.
Ще има 1 месец безплатен тест за всеки желаещ да опита.
С помощта на blitz.io (не, не ми плащат за реклама) и някои други инструменти успях да симулирам между 10000 и 300000 посещения. Сайта се справи без никакви затруднения.
Това е малък пример за 100 конкурентни връзки и 500000 заявки:
ab -k -c 100 -n 500000 http://rstefanov.org/
Benchmarking rstefanov.org (be patient)
Completed 50000 requests
Completed 100000 requests
Completed 150000 requests
Completed 200000 requests
Completed 250000 requests
Completed 300000 requests
Completed 350000 requests
Completed 400000 requests
Completed 450000 requests
Completed 500000 requests
Finished 500000 requests
Server Software: nginx
Server Hostname: rstefanov.org
Server Port: 80
Document Path: /
Document Length: 61 bytes
Concurrency Level: 100
Time taken for tests: 140.520 seconds
Complete requests: 500000
Failed requests: 0
Write errors: 0
Keep-Alive requests: 500000
Total transferred: 157000000 bytes
HTML transferred: 30500000 bytes
Requests per second: 3558.22 [#/sec] (mean)
Всичко е настроено така, че при нов пост или някаква промяна кеша се обновява автоматично. Varnish -> Nginx -> Memcached -> PHP -> DB.
Поста го пускам, защото съвсем скоро ще имаме нова услуга именно с такова решение в големи мащаби. Аз лично ненавиждам бавно зареждащи сайтове и смятам, че има хора, за които нещо подобно ще бъде много полезно. Като се прибавят и HA + Failover машините в другите дата центрове ще стане много интересно и съм любопитен какви ще са реалните максимални възможности на продукта. Това с цена на маломощен VPS :wink: Без нужда от каквито и да е познания от страна на потребителя и на практика без ограничения за процесорно време. Качваш и забравяш, в същото време се възползваш от цялата cluser инфраструктура
В този пост съм качил още малко графики до като траеше самият тест от blitz.
Ще има 1 месец безплатен тест за всеки желаещ да опита.