happyslacker
New Member
Когато инсталирате Wordpress Network (бившето Wordpress MU) можете да изберете дали отделните сайтове от мрежата да са на судомейн или в директория.
Например ако инсталирате WP на
може да се избира дали сайтовете от мрежата да бъдат
или
Когато инсталирате WP на subdomain.domain.com може да избирате
или
Обаче съм виждал вариант инсталацията да бъде на
но отделните сайтове да бъдат пак на същото ниво:
вместо на следващото ниво:
Има ли такъв готов плъгин? Виждал съм сайтове, които са с подобна схема на адресите, но никъде по тях не пише с какви плъгини са.
Знам за варианта с WordPress MU Domain Mapping, но при него трябва потребителят да се занимава да цъка по настройките за да си смени адреса. Идеята ми е това да става автоматично при регистрацията на нов потребител и WP да е инсталиран на субдомейн за да може основния домейн да се ползва за други неща (не за WordPress, а за сайт с друг CMS или сайт без CMS).
Например ако инсталирате WP на
Код:
domain.com
може да се избира дали сайтовете от мрежата да бъдат
Код:
име-на-сайт.domain.com
или
Код:
domain.com/име-на-сайт/
Когато инсталирате WP на subdomain.domain.com може да избирате
Код:
име-на-сайт.subdomain.domain.com
или
Код:
subdomain.domain.com/име-на-сайт/
Обаче съм виждал вариант инсталацията да бъде на
Код:
subdomain.domain.com
но отделните сайтове да бъдат пак на същото ниво:
Код:
име-на-сайт.domain.com
вместо на следващото ниво:
Код:
име-на-сайт.subdomain.domain.com
Има ли такъв готов плъгин? Виждал съм сайтове, които са с подобна схема на адресите, но никъде по тях не пише с какви плъгини са.
Знам за варианта с WordPress MU Domain Mapping, но при него трябва потребителят да се занимава да цъка по настройките за да си смени адреса. Идеята ми е това да става автоматично при регистрацията на нов потребител и WP да е инсталиран на субдомейн за да може основния домейн да се ползва за други неща (не за WordPress, а за сайт с друг CMS или сайт без CMS).