Reklami.bg
New Member
Zravoslovno hranene
Soda sreshtu diabète
Rastvorete lijichka soda v 250 Grama kiselo mlyako.Izyashte prédi da ste zakusili.
До колкото знам да операторите, просто софтуерът да изпращане на съобщения не им поддържа кирилица. Но не се наемам да казвам със сигурност, защото нямам достатъчно инфо по въпроса.Така и така темата е офф, да ви попитам: не ви ли дразни, че мобилните оператори изпращат съобщенията към клиентите си на шльокавица? При положение, че ние пишем помежду си на кирилица, толкова ли е трудно за една голяма компания да пише на азбуката на страната, в която оперира?
Иначе темата е много полезна до момента - вече две рецепти си записах в тефтерчето.
Това означава, че устройството няма да може да покаже текста, така ли? Хм...Причини:
1. Не всички устройства поддържат кирилица.
Това означава, че устройството няма да може да покаже текста, така ли? Хм...
Ми не ми се връзват някак нещата, макар че изглеждаш доста запознат.Да, търси се максимална съвместимост. Да може и ти и бай Иван с нокиата с фенерче да го прочете.
Другото което е, че един смс е 0.16 KB, тоест 160 символа на латиница, докато един смс на кирилица е наполовина. Причината(от уики):
- Обикновената латинска азбука, цифрите и основните препинателни знаци се изобразяват с един байт.
- Повечето диакритични латински букви, кирилицата, гръцката, арменската, еврейската, арабската и др. азбуки и някои знаци се представят с два байта.
Надявам се @xainov, който вече е в редиците на теленор да се включи внесе повече яснота по казуса.
А защо има такова ограничение в дължината на смс-ите? Не си ли заслужава да се направи компромис, заради потребителското удоволствие? Това правило за всички страни по света ли е валидно, т.е. ползва се стандартна латиница дори в държави, ползващи азбука със специфични символи, примерно ''О'' с две точки отгоре и т.н.?Опазил ни Господ...... моля те не изпращай към космоса такива молби. При SMS -ите има и едно друго ограничение - дължината (големината). На кирилица съобщение от 120 символа примерно, има същия обем като съобщение на латиница от 240 символа...