Колкото и цинично да звучи винаги съм казвал, че клиентите сами са виновни................
И преди съм го казвал това - трябва да преразгледате отношението си към клиентите. Имам чувството, че над 50% от пишещите в този форум са фрийлансери дето са понаучили как се инсталира някой и друг CMS и очакват хората да им дават хиляди с усмивка, че и да ги възхваляват после. Това няма как да стане с такова отношение.
Да, някои хора не искат да дават много пари за сайтове. Това новина ли е??? Не мисля. И вместо да използвате този форум за да сипете обвинения по тия хора, защо просто не приемете фактите?
Нека бъда и аз циничен. SEO е твърде прехвалено и аз смятам хората дето се занимават с това за група многознайковци, от които няма особено файда. Постоянно съветват да се хвърлят пари за търсачки, реклама, ключови думи и подобни глупости. А винаги могат да се намерят много по-добри безплатни решения. В днешно време има толкова много соц. мрежи, че на човек да му се завърти главата. И то не само general purpose мрежи, ами специализирани. В случая - booking.com и разни други такива.
Аз когато си търся хотел, не го правя в Google. Не пиша "хотел", не пиша "къща за гости" и въобще нищо не пиша в Google, щото знам че си има специализирани места за целта. Дори ако сега напиша в Google "къща за гости" и нещо ми излезе на 1 позиция, това по никакъв начин не ме кара веднага да си правя резервация там. Само ако искам да знам повече за даден хотел (който вече съм намерил през специализиран сайт), тогава търся да видя сайта на този хотел. Иначе за какво ми е? Не сме в зората на Интернет, когато за всяко нещо трябваше да се посети отделен сайт. Освен това съм свикнал сайтовете на хотелите да са смотани и вместо да им гледам дизайна, търся да видя снимките, цените и въобще какво представлява хотела или каквото е там.
Ок, да кажем че искам да ида на къща в Триград, но не знам от къде да започна и започвам от Google. Написах "къща за гости триград" и какво ми излезе - цял справочник от къщи в почивка.бг. Къщата от тази тема е точно там, веднага я намерих. Какво излиза, че къщите от Триград всъщност използват популярността на почивка.бг за да достигнат до потенциалните клиенти. И не само на почивка.бг, ами на бгхотелите, село359, вила, booking. И какво, след като вече съм намерил списъци от къщи в това градче, трябва ли да искам те дори да имат сайтове? Абсолютно не. Виждам крайния продукт, виждам снимки на самата къща, което е най-важното. Но честно казано е грозничка. Аз бих сменил тези снимки дето е снимана отвън и е в сянка.
Колкото до сайта на къщата - може да не е кой знае какво, но няма особено значение. Дори да се направи възможно най-красив и оптимизиран, дори да се вкарат 10 хиляди в реклама, не виждам как това ще промени нещо. В случая по-важен ми се струва фотографа