blackout8
Well-Known Member
Технически си прав, добри доводи, но не и по темата.Те и първите банки така са започнали, със 100% покритие
И каква му е идеята - да пази златото на повече и повече хора, тъй като е много загрижен за тяхното финансово благосъстояние. И в един момент имаме хиляди хора с пластики в ръка, докато в същото време един човек пази огромни количества от магическия жълтеникав метал. Веднага се сещам се за още една поговорка - Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Дори сега всичко да изглежда наред, това не е гаранция че утре няма да се развали. Но и да не гепи златото, има и други зловещи сценарии. Може да пукне. Може да го пукне някой. Може да конфискуват това злато в името на народа. Има варианти.
Аз не знам дали има някой дето да не хвали златото. Но виж сега, и аз съм добър и честен човек. Ето какво ще ти предложа - ако имаш злато, донеси го при мен да ти го пазя. Ще ти дам една пластика в замяна, даже такса за съхранение няма да ти взимам
1-во това не е хартиено злато, както писа по-горе - т.е. златен сертификат за притежание на злато.
2-ро това е банков продукт, който е обезпечен със злато!
3-то случайно да видя къде има отпускане на кредити?
4-то има интерес и вярва в него - така и аз, дори обмисляме бъдещ бизнес на златен дилър в БГ, ако капитала е осигурен. Това си е бизнес, накрая печалбата според теб дали не си я разпределя в ново злато?
5-то да всеки колкото и авторитет да е може да се поквари и затова можеш сам да избираш какво да правиш - но за жалост колко са само златните депозитари, които може ги линкнеш към IBAN, без да отпускат кредити?