Thebusiness
Member
От: Лаптоп или компютър
ще ми купуват бе умчовци..
аре стига спамете излишно
ще ми купуват бе умчовци..
аре стига спамете излишно
Ех още след въпроса на АхСх щях да кажа, че мама и тати сигурно ще му дадат парички и се оказа, че познах
Купувал съм 2 Тошиби за предните ми работодатели и стана вече повече от година си работят. Преди там имахме и няколко HP-та, на няма и година и на два от тях екраните им дадоха фира. Така че стига хвалби, всичко е до късмет и възможности (от финансова гледна точка).
Ако иска да събира очите на малчовците от квартала - MacAir, Sony VAIO, Alien и може би DELL. Това са марките - качествено направени и е помислено за всичко по тях, не са грозни и ръбести немощни HP-та, не са като Acer-ите с дупки за устройства по корпуса, които липсват (не говоря за PCMCI слотовете) и други подобни недосмислици.
Вкъщи по коледните празници реших да си подаря един настолен нов компютър, естествено сам си избрах частите и си го сглобих и ми излезе към 1200-1300 лева с монитора. Като ето каква ми е конфигурацийката:
дъно: Asus (не помня модела, mATX е, от мъничките)
CPU: Intel C2D E4500 - 2.2GHz
video: GeForce 7600GT 256MB DDR3/256bit
HDD: 320GB SATA2/16MB cache HITACHI
Монитор: SAMSUNG 206BW - 20.1" 16:10 widescreen 1680x1050
RAM: 2x1GB DDR2/800MHz A-Data.
Системата ми е производителна и не много скъпа. Доволен и предоволен съм от нея, отговаря ми на нуждите на 110%. Когато я купувах се двуомях дали да не си взема лаптоп или iMac mini, но се радвам, че не съм си взел. А ако ми потрябва нещо за уеб браузване и набиране на текст на пейка парти, в заведение или по време на път - ще си взема стар лаптоп втора ръка за 300-500лв. и ще ми свърши работа. Всичко над тази сума би било излишен разход.
ако няма да играеш игрички (или ще са някакви леки) задължително лаптоп. Има само 2 (3) марки лаптопи: Леново и Дел (евентуално Сони)
Имам леново т60 с 9 клетъчна батерия - филми/инет = 4.5 часа. Тежи към 3 кг.
Друго - особенно Дел е мног по-изгодно да си го вземеш от Англия.