От: На вниманието на копирайтъри и "новинари" - така се прави!
Strana - не смятам, че темата е "ниска топка" както се изрази, а напротив, но може би не ти отърва и за това говориш така? А какъв е Блиц? - в случая е само пример с тази статия. А иначе и аз не го харесвам, но просто давам пример как е редно да се прави. Пишеш статия с факти, т.е. преразказваш статия и е редно да напишеш: "Както написа агенция/сайт/вестник...".
Какво толкова за неразбиране има? Или май ви разбирам, напротив, много ви е удобно да се правите, че не разбирате какво казвам.
Blinky - едното не означава другото. Различните сайтове имат различни правила за да ползваш тяхна информация. Ако се преразказва информацията - няма проблеми, но ако се копира, някой искат линк, други не.
Моля Ви, пишете малко преди да спорите с мен. Това, което Ви казвам го пише ясно в закона за Авторското право и сродните му права. И в други теми сме дискутирали това, а просто сега Ви давам пример за това, как се прави, как е редно да се прави, а не като някой писачи тук във форума, които иначе се правят на много знаещи!
Просто игнорирайте, че примера е от Блиц, колкото и да не го харесвате, тази статия и показателна за това, и може би това е едно от малкото хубави неща които съм виждал написани в тази агенция.