към Европейски сметки комисионната на Страйп е 1.2% към Щатските е висок % . Изглежда работиш към щатския страйп и за това комисионната ти е толкова висока.Имаме само клиенти от САЩ и Великобритания.
Stripe за теглене на пари към доларова сметка, те таксуват +1%. това не е посочено в тяхната таблица)
Работим с STRIPE от 2 години и плащаме много лихва(
Да ти кажа, не съм сигурен че някоя банка е по-добра от друга, по-скоро еди коя си е по-зле от еди коя си.Pricing & Fees | Stripe Official Site
Find Stripe fees and pricing information. Find our processing fees for credit cards, pricing models and pay-as-you-go fees for businesses.stripe.com
Къде ги видя тези %? Тези, които си писал по-скоро приличат на PayPal-ските.
Не знам каква точно интеграция ще се прави с ДСК като са пълна щета от към онлайн. След 22:00 няма ги никакви, постоянно имат някакви проблеми, а по спомени на коледните празници имаха проблеми и с много потребители да си теглят пари от ATM машини. Там ще е голяма борба интеграцията.Да ти кажа, не съм сигурен че някоя банка е по-добра от друга, по-скоро еди коя си е по-зле от еди коя си.
Отделно нали знaеш, че примерно КейБиСИ де факто купи РББ (не знам точно, водят го сливане, но все тази), а след това ОББ направи същото с КейБиСи, т.е. в момента ОББ е ОББ+РББ+КейБиСи. Говорят, че ООБ е взела или ще вземе и ОБ.
ти мани ама ДСК предлага най новата им услуга - закупуване на инвестиционно злато без да има злато. Просто даваш едни пари като ти казват , че златото е в банковия трезор , но реално нямаш достъп до него. Нещо подобно като в Револют закупуването на БиткойниНе знам каква точно интеграция ще се прави с ДСК като са пълна щета от към онлайн. След 22:00 няма ги никакви, постоянно имат някакви проблеми, а по спомени на коледните празници имаха проблеми и с много потребители да си теглят пари от ATM машини. Там ще е голяма борба интеграцията.
Какво стана с банка ДСК
Вчера (08.09.2016г.) макар, че малко от медиите писаха, банка ДСК глътнаха вода. Имаха проблеми със системата си и плащанията не минаваха. Едни казваха, че проблема е в картите, други казваха, че е в ПОС терминалите, а трети - в ATM устройствата (банкоматите). Според мен проблемът беше в...www.predpriemach.com
Страхотна идея, как всяка банка и пеймънт система не са се сетили до сега.ти мани ама ДСК предлага най новата им услуга - закупуване на инвестиционно злато без да има злато. Просто даваш едни пари като ти казват , че златото е в банковия трезор , но реално нямаш достъп до него. Нещо подобно като в Револют закупуването на Биткойни
сетили са се , но ги е страх да не нарушат някой закон и да им отнемат лиценза. Лично аз познавам двама служители на високо ниво в KBC банк и ТБИ банк които се подвизават в този форум и попиват информация която малко или много понякога им помага в службата и подобряване на дадени услуги в банковата система. Както знаеш отскоро TBI Bank пуснаха дигитален портфейл подобен на iCard и Wise ... без дигиталните пари да имат покритие Темата е доста сложна за обяснение защото малко хора са така детайлно запознати с дигиталните пари както аз съм запознат. Дори банковите служители не са .Страхотна идея, как всяка банка и пеймънт система не са се сетили до сега.
То лева няма покритие, та какво остава всеки да си прави някаква валута.сетили са се , но ги е страх да не нарушат някой закон и да им отнемат лиценза. Лично аз познавам двама служители на високо ниво в KBC банк и ТБИ банк които се подвизават в този форум и попиват информация която малко или много понякога им помага в службата и подобряване на дадени услуги в банковата система. Както знаеш отскоро TBI Bank пуснаха дигитален портфейл подобен на iCard и Wise ... без дигиталните пари да имат покритие Темата е доста сложна за обяснение защото малко хора са така детайлно запознати с дигиталните пари както аз съм запознат. Дори банковите служители не са .
извинявай не ти схванах точно въпроса? Клиенти за какво ?То лева няма покритие, та какво остава всеки да си прави някаква валута.
Явно става доста комерсиално всеки да внедрява някакви опции, с които да накара хората да раздвижват парите си, уж с цел печалба. Може би имат право, спестяванията като цяло не са добър икономически лост.
Колкото по темата. Имам въпрос, който сигурно и на теб ще ти е интерес. При клиенти в USA и UK, защо е нужно да имаш бг юридическо лице и банка, с която да ги търкаляш? Не, че ми е работа, но питам за бизнес логиката.
Питам, базирайки се на това.Имаме само клиенти от САЩ и Великобритания.
Stripe за теглене на пари към доларова сметка, те таксуват +1%. това не е посочено в тяхната таблица)
Работим с STRIPE от 2 години и плащаме много лихва(
ти първо го питай с каква фирма оперира в Страйп , с Българска или Офшорна в САЩ. Той това не е пояснил. Ако оперира с Българска фирма няма логика да работи със Страйп на 2.5% макар да има една калуза в договора със Страйп , че при плащане с карти извън ЕС % е различен. Той трябва да уточни каква е фирмата за да ти дам адекватен отговор. Ако фирмата пък е регистрирана в САЩ те нямат SEPA както и банковата система в Англия. Обикновенно в Англия имат регистрирани сметки в Европейския съюз и се ползват те за разплащания както са Wise - Английска компания с основна сметка в Паунди , но Евровите им сметки са в Белгия и ползват SEPA за преводи.Питам, базирайки се на това.
Има много чужди фирми с Български банкови сметки, не е задължително да е Българска фирма. В неговия случай ще му е много по изгодно да си направи една офшорна фирма в Деуауеър защото ще плаща 5% данък само , ще получава парите от хостинг услугите си в Страйп в $ в Щатската фирма , след което може да си ги превежда като вътрешен трансфер в Страйп на Българската фирма акаунта които нямат такси. След получаване в акаунта си в Страйп на Българската фирма може да си ги нарежда в Българска банкова сметка. Елементарно е.Е каква е логиката да имаш Офшорна в САЩ и да искаш да интегрираш ДСК към WHMCS? Сигурно говорим за БГ фирма. WHMCS от своя страна е система за управление на хостинг, домейн, дизайн и други дигитални продукти. Демек, може да оперира от всяка точка без да се съобразява с шипинг и куриерски фулфитмънти и прочие.
Мисълта ми е, не е ли логично да си с UK или USA фирма при клиенти единствено и само в USA и UK? Да, сигурно откриването на банкова сметка ще е малко по-сложен процес, но да речем, че това би спестило доста главоболия.
Да, това би бил добър вариант. За това си мислех и аз. Чужди фирми с бг сметки, ако нямат филиали тук, ми изглежда странно явление, но сигурно само на мен.Има много чужди фирми с Български банкови сметки, не е задължително да е Българска фирма. В неговия случай ще му е много по изгодно да си направи една офшорна фирма в Деуауеър защото ще плаща 5% данък само , ще получава парите от хостинг услугите си в Страйп в $ в Щатската фирма , след което може да си ги превежда като вътрешен трансфер в Страйп на Българската фирма акаунта които нямат такси. След получаване в акаунта си в Страйп на Българската фирма може да си ги нарежда в Българска банкова сметка. Елементарно е.