От: ICN.bg тотално се изложиха!
ICN.BG са супер зле , много голями аматьори , аз също имах на тяхният сървър в германия хостинг Бизнес план и нямах бекъп на файловете и на бд защото бях наел група от програмисти и дизайнери за да работят по един проект , сайта беше завършен на 95 процента бях дал 2000 лева за реклама в няколко голями сайта . и на 3 - тият ден от рекламната ми кампания ми изпратиха това писмо :
Здравейте Иво димитров,
Свързваме се Вас във връзка с Вашия хостинг акаунт с потребителско име ***** и прилежащ домейн ***** , който в последните 3 дни изразходва ресурси, надхвърлящи допустимите за услугата, която използвате: Споделен хостинг - Бизнес план
При тази услугата на една физическа машина (сървър), работят определен брой уеб приложения, като споделят равномерно ресурсите на дадения сървър според Хостинг плана, на който са разположени. За да може обслужващата Ви сървърна машина да поддържа нормалната работа, както на Вашия акаунт, така и на другите потребители, максимално допустимото процесорно време, което даден сайт може да разходва за период от 24 часа се калкулира както следва:
Лимите на пакети (максимално използване на ресурси)
============================================================
Хостинг план
CPU% лимит Apache requests MYSQL връзки
Ултима плюс 21 минути за 24 часа
50 едновременни 30 едновременни
Ултима Про плюс 30 минути за 24 часа 50 едновременни 30 едновременни
Икономичен
47 минути за 24 часа 50 едновременни 30 едновременни
Бизнес
80 минути за 24 часа 50 едновременни 30 едновременни
Стандартен 120 минути за 24 часа 50 едновременни 30 едновременни
Ексклузивен 160 минути за 24 часа 50 едновременни 30 едновременни
============================================================
http://www.icn.bg/default.icn?show=about&status=politics-shared#cpu
%CPU - Процесорно използване
%MEM - Използване на памет
Mysql Processes - Mysql използване (заявки)
По-долу са описани подробни данни за работата на сайта Ви в последните няколко дни.
------------------------------------------------------------
Дата Хостинг план Потребителско име Лимит CPU минути
2012-02-22 04:04:36 Бизнес план ***** 80cp 154.56cp
2012-02-21 04:04:33 Бизнес план ***** 80cp 129.87cp
2012-02-20 04:04:24 Бизнес план ***** 80cp 91.66cp
CPU използване за изминалите 24 часа: 154.56 минути
Тези условия тук за лимит не ги пише в официалният сайт . аз се обадих по телефона на съпорта - и те ми казаха че трябва да си наема сървърот 150 лева за този сайт .
С това писмо бях в ШАХ и докато се чудя какво да правя , слет още 1 - 2 дни се случи да изгори хардиска на сървъра и това вече беше ШАХ и МАТ , 4 - 5 дни звъня като луд на компанията и не могат да ми дадът никаква конкретна информация , а в същото време аз съм дал хиляди левове за програмисти , дизайнери и реклами .
На 5 или 6 ден пращам писмо че ще ги съдя и слет няколко часа ми пращат това писмо :
Здравейте,
За съжаление всекидневния бекъп се намираше на същия хард диск. Не знам
дали все вече сте получили мейл от наш администратор късаещ
обезщетението, относно този проблем. Ако не сте, значи днес би трябвало
да получите. Стжалявам още вднъж за причиненото неудобство. Знам че в
такъв момент думите са без значение, но техниката ни предаде и ние нищо
не можехме да направим.
Надявам се да съм Ви бил максимално полезен.
Ако имате допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с
нас на
този e-mail адрес.
----------------------------------------------------------------------------------
Аз искам да попитам - Кой идиот за бога прави всекидневен бекъп на същият хардиск ?
и на края получавам емайл с това съдържание :
Бихме искали в знак на искреното ни извинение да Ви компенсираме, като Ви предоставим 12 месеца безплатен хостинг към повредения Ви акаунт.
Знаем, че това е най-малкото което можем да направим за вас, за това нашия екип е на среща да Ви съдейства по всякакъв начин с конфигуриране на сайтовете Ви, за да заработят отново коректно.