Здравейте.
И аз искам да споделя моите впечатления от Summercart и най-вече екипа им. Моите уважения към всичко българско, което се създава. Но просто се чудя как присъства това на заглавната им страница:
1300 успешни онлайн магазина избраха софтуера за e-магазини Summer Cart. Продавай в Интернет с най-развитото решение в България!.
1. Дали всичките 1300 са на доволни клиенти?
2. Ако това е най-развитото решение, какво ли остава за другите, които уж трябва да са по-малко развити?
Плюсове:
- Мултиезичност;
- Продуктови опции като цвят, модел и т.н. с ценови модификации и варианти;
- варианти с различни цени и картинки;
- многоезични продуктови атрибути;
-едрови цени;
Минуси:
- Как ли се продава стока без гаранция? Ами то един хляб да си купиш от магазина има срок на годност.
- Темплейтите наистина се получават от няколко файла, в които правилото tableless не важи.
- Така наречените от тях кутии (модули) се разполагат по страниците супер странно: горе/долу всички модули се подреждат хоризонтално един до друг.; ляво/дясно - всички модули се подреждат вертикално един под друг. Никаква гъвкавост.
- Възможност за промяна на цените през администрацията - няма. Има експорт само в CSV формат и коректната му редакция е само с openoffice. Поредното ограничение: ако дадена стока има варианти, то техните цени трябва да се променят ръчно.
- Веднъж създадена категория няма как да се спре да не се показва, освен ако не се изтрие. Ако стоките от дадена категория са се изчерпали, защо да стои в менюто?
- Ако трябва да спрете от сайта примерно 10 стоки, избрани по зададен критерий, трябва да отворите всяка и да я деактивирате.
Съгласен съм, че много от проблемите могат да се решат лесно от опитни програмисти, но какъв е смисъла да си купиш балтон, а после всяко копче да ти струва половината първоначална инвестиция.
За тези пари смятам, че не си заслужава главоболията, които ще имате. Получавате нещо добре замислено, но недовършено докрай, далеч от сегашните тенденции в областта. Според мен каквото и да е друго решение ще е по-добро и по-евтино за доработка.