От: От: Summercart или opencart
Здравей FreeDom12k2,
Първо искам да ти благодаря, че споделяш твоето мнение и впечатление от контактите си с нашата фирма и нашия продукт. Също така уважавам решението ти, че Summer Cart не е подходяща платформа за теб и ти пожелавам да изградиш много красив и много успешен сайт.
Summer Cart наистина се предлага в 3 варианта, но вариантите са гъвкави, не са строго фиксирани, ако клиентът желае по-важните функции могат да се добавят и в евтините пакети. Вграденият дизайн редактор чудеса не прави, но прави челни стойки
и стават красиви и различни дизайни без никакво допълнително заплащане. Признавам, че се изисква да си отделиш 4-5 часа за да го разучиш качествено, а и нашият съпорт доста помага на клиентите в експериментите с дизайн редактора.
Естествено с готови шаблони е много по-лесно, (тук не коментирам дали са за Summer Cart, Open Cart или т.н.), но там липсва уникалният нюанс, който всеки бизнес има. Темплейтите изглеждат супер с определелени специално подбрани демо продукти, специално направени демо банери, нереалистични търговски послания като 50% SALE , обаче някой като си сложи неговите продукти (я има читави снимки, я не), неговите промоции и банери (ако въобще има банери, защото те трябва да се изработят от дизайнер и струват пари) крайният резултат може да е по-хубав, а може и да не е.
Конкретно за готовите темплейти за Summer Cart, няма да си кривя душата - знаем, че са скъпи и че са малко на брой, работим усилено в тази насока и се надявам с новата версия на Summer Cart след 2-3 месеца да пуснем 50-тина безплатни шаблона плюс сегашните 6.
Относно скъпата оферта, която си получил, нищо конкретно не мога да кажа тъй като не знам подробностите, но ми се струва че проектовият мениджър не те е разбрал добре - не работим чак толкова скъпо. Редовно правим дребни корекции по 50-100 евро. Силно съм озадачена от обяснението за това как се ценообразува някаква дребна корекция. Примерът е силно преувеличен. Защото по логиката на твоя пример, колкото по-лениви програмисти имаме, толкова повече пари ще изкарваме ... Ех, де да беше толкова лесно! При нас проектови мениджъри са издигнати програмисти и те са компетентни сами да преценяват колко труд ще отнеме някаква модификация. Освен това правят и големи отстъпки, когато имаме свободни ресурси. Случва се понякога да се допитват до мнението на другите програмисти, но взаимовръзката не е като скачени съдове както на теб са ти го обяснили. Все си мисля, че твоят познат от университета вече на работи при нас, най-вероятно точно заради такива тарикатлъци
Здраве да е! И аз пожелавам успех на всички!