От: ГЕОРГИ ИЛИЕВ /ВИС -2/: НОВИЯТ БОС НА КОКАИНА СЕ КАЗВА БОЙКО БОРИСОВ
"Съдържанието, което е публикувано, не отговаря на истината. Името на господин Борисов не фигурира в този документ. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Здравей, България” Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР, по повод документа, който Николай Бареков разпространява срещу Бойко Борисов.
„С две думи, името на господин Борисов не фигурира в този документ. Още вчера господин Йовчев разпореди проверка с оглед наличие на нерегламентиран достъп до класифицирана информация. И в хода на проверката за изтичане на класифицирана информация установяваме, че има създаден такъв документ от съответната дата, има проведена такава среща, но информацията, която е написана в самия документ, не отговаря на тази, която е публикувана в медиите. Пасажите за Борисов просто не съществуват в документа, който се намира в делото. Добавени са цели пасажи. Аз ви давам конкретните факти и мисля, че това е достатъчно за обществото. Аз не съм човекът, който се слави с най-топли отношения с господин Борисов. Ако очаквате аз да прикривам такива неща - не съм го направил досега, няма и да го направя. Смятам, че политиците имат достатъчно други механизми и лостове да си изказват тезите и посланията към обществото. Нека не използват и не забъркват министерството и службите в някакви компромати, пасквили и т.н., защото обществото има нужда от силни структури, от силни институции. Цяла нощ колегите се занимават с архиви в Бургас, ние имаме там в момента огромен натиск от престъпност, а хората обикалят и се занимават с това кой какво казал и какво рекъл. Като имат нещо, да го предоставят на институциите. Ще бъде проверено“, каза още Светлозар Лазаров."
Борисов не искам да го обсъждам, който си го харесва, ако иска да си го вземе дома. Ама не разбрахте ли, че това подобие на човек "новия политик", не казва нито една вярна дума. Обикновено в едно изречение което казва има повече от една лъжа.