От: От: АЗ ГЛАСУВАХ на референдума.
... реших да гласувам с негласуване (т.е. не от непукизъм)...
Мислех си вчера колко хубаво би било народа да се чувства, че е заедно и че зависят от него нещата. Примерно да излязат 4 милиона, да чакат на опашка за да пуснат ако ще една невалидна бюлетина, къде с обяснение някакво, къде като тая:
Нещо подобно на моя глас....
http://bgreporter.net/39.html
На другия ден всеки да разбере, че не е бил само той дето така е гласувал, да стане ясно, че народа казва нещо, има глас и да му стане драго и да знае, че може заедно и по-големи неща да направи от едното гласуване...
...Аз търся система, която да обедини двете концепции в една система, която е грижовна както към обществото, така и към желанията на индивида...
И аз, и много хора в Европа и в Щатите и т.н. търсим нещо по-добро, защото е ясно, че текущото е далеч от идеално. И като ти прочетох предното мнение направо ми вдъхна надежда, че може да изскочиш с нещо работещо... но си остава трудния проблем нерешен явно ...
Аз като съм мислил по тия въпроси съм стигнал до една концепция, да се сегментират хората по съответния проблем, и за тия, които искат изберат еди кое си за тях да е така, за тия, които изберат другото - за тях да е така, но това също не е особено ясно в повечето случаи как може да се постигне и само ти го давам като още едно дърво в парната машина на мисленето ти.
Исках да дам зелено на МЛазаров и на Вискяр, но не мога, да знаете, че ми харесахте.
EDIT:
Алф, ние показваме нашата позиция, като не гласуваме. Пак казвам така зададен въпроса е глупав понеже ние НЕ сме компетентни да дадем адекватен отговор, а ти ме караш да гласувам. Дори да бях се домъкнал до урната в това време, щях да пусна празна бюлетина понеже, нито "Да" ме устройва, нито "Не". Въпроса е зададен некоректно и аз си изразявам недоволството, като не им гласувам глупостите.
Проблема е, че не я показвате така позицията си. Това, което се вижда е един заспал народ и последиците ще са спокойни политици.
Бюлетината на Лазаров примерно придружена с един ред от сорта - абе задайте си коректно въпроса, или абе аз да не съм ядрен физик или икономист или каквото и да е друго и това умножено по 4 000 000 примерно щеше да е друго, а сега е друго....