От: АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ - ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА
Абе малко се съмнявам, че точно те ще направят тази тъпа грешка на предишните. Да, определено ще толерират техните хора, но няма със сигурност да затрият другите. Все пак имаме икономист премиер, не пожарникар.
Нали? Има разлика.
А не могат да ги изпият. Само я гледай Фидоската.
Има на къде...аз слаб депутат от тяхната партия не знам. Не броя Дянков, защото той си пада по постни пици.
Да, именно - не е нужно да се прави нещо. Просто не пречиш и всичко ще си върви. Аз реално не съм оптимист, когато държавата започне да "мисли" за бизнеса. Това като го чуя, ме побиват тръпки. При предните знаех, че е свързано със затриване на нещо.
Блинки, братле те го правят като предишните дори и по-сериозно ще го правят.
Избират пътя на харченето, вместо преструктурирането. НЯМА, повтарям НЯМА абсолютно никакви икономически статистики, за тази актуализация освен некви теории за дупки в бюджета, и те спуснати в деня в който излиза официалното инфо, че сме на излишък. Ще взиамаме 1 милиард, за нещо което не се знае, но ти е ясно как ще се изтекат. Ще раздуят отново харча, така ще си гарантират да не казвам купят, гласове от бедните за тях да гласуват. А другите, ще са налеят по познатата схема поръчка на наши фирми или стил ВМЗ увеличение на капитал и после пак договори с наши фирми - капиталови стоки дето струват 1 милион ще станат вече 10 и т.н ясната схема. И да ББ и ко взеха 4 милиарда, но идеята да се прекъсне порочната практика и да преструткруира всичко - най-лесното е да заемаш пари и да управляваш ....
Само една справка ВМЗ Сопот - това е фалирало дружество му наляхме още 27 милиона срещу нищо - няма да преструктурират, няма да сменят стратегия, мениджмънта, търсят нови пазари, няма налея в капитали и най-вече няма съкращават този огромен щат с две думи дадохме пари на неконкурентноспобно предприятие само и само да не фалира.
Абе аз се чудя, как всеки бизнес поставен в пазарни условия при грешни инвестиции, разточително ръководство, неефективно произвдоство, лоши стратеги и планиране + раздути разходи и кофти продукти с огормни проблеми свързани с конкурентноспобността - ако не започне да се преструктурира и реже всичко неефективно то този бизнес фалира. Но за държавните предприятия това не може се случи и за това дай да субсидираме. Ако още никой не е разбрал субсидирането е равно на даване на пари да не се фалира или даване на пари за неефективно производство. Та тези пари може да се дадат по други линиии, но популизма е по-вече. Да не стане накрая всички пари да отиват за държ. предпиятия да падне борда да финансира дефиците и накрая 97 хиперинлфация и фалит
А като казах 97-ма Apple тогава са на праха на банкрута след завръщането на Джобс, реже всичко неефективно и се насочва към инвации, подкрепено с кинтите на Гейтс и всички знаем какво стана после......
С тези лъжи и демагогии, и перспективи за яко субсидиране на държавни предприятия като скрита национализация - няма много прокопсаме в дългосрочен план......
Проблема не ти е Пеевски или гафовете през ден ей на последният бе със зам. мин. дето не е знаела че е избрана. Да не ти говоря, как мънкаше като обвяваше министрите си Ореха - видимо беше, че пред малко разбрал, кои ще са. Проблема е задкулисието и липсата на прозрачсност - Манта ти каза, ще правят като предишните, само дето надеждата ви е да не закачат бизнеса, в един момент и той ще настане като кинтите присъхнат познай от къде ще се взимат кинти .....