А що не си гледал клипове, в които Русия внася суровини и изнася ноу хау + технологии?А иначе виж интересно Русия изнася суровини, но внася ноу хау + технологии. Доста клипове съм гледал особенно за селското стопанство в частност монокултурите, там хич дане яко западна техника се внсася и се обработва.
Той страна те призова към диалог и спор, а не да го питаш като малко учениче кое как и защо
А що не си гледал клипове, в които Русия внася суровини и изнася ноу хау + технологии?
Военните, айде да не ги бройм щото там са си огормна сила. Фокуса ми е над потребителски и научните.
Примерно - руски електроника масово ползвана в света и у нас от потребители примерно таблети, телефони, компютри и т.н.
Иначе това е търговията изнасяш стоки със сравнително предимство(този термин от икономиката, за онези които изпитват трудности) за стоки, в които нямаш.
Любимата виденова зима кой я направи?
Бачкаше ли малко преди да дойде тя, защото аз да?
В магазин за дрехи и вземах повече кинти от колкото майка ми и баща ми на едно.
Това беше инсценирано от тези твои любимци които искат сега да направят същото и с Украйна.
За Русия може и да е свършила студената война ама за гейчетата от сащ не е.
Нали почна за селското стопанство? Питах те защо не си гледал клипове за селското стопанство, в които се показва как Русия изнася ноу-хау и технологии. Как се превръща от вносител на жито в износител, например...
Във военната промишленост е ясно, то там май никой и не спори. Ама каква е тази слепота и икономически далтонизъм, че винаги виждате само едната страна? И в селското стопанство, и в промишлеността и в другите области... Що трябва да изброя руските завосди за автомобили, че да разберете, че в Русия се произвеждат много автомобили? Че това са си общодостъпни данни. Защо спорите за демографията и имиграцията, като и там всички данни са ясни и обективни? И т.н.
А, на теб така ли ти казаха, че виденов прецакал всичко. Айде кажи как една икономика се срива за месец, аз си го спомням много добре това време.
Това, че строят западни стоки и машини, прави ли ги високо ефективна със собствно ноу хау?
Този източник броиш ли го за обективен:
http://www.wipo.int/pressroom/en/articles/2014/article_0002.html
Тук нещо се губят по тъча в топ 10, та затова питах по-горе да аутсорсваш продукция по западен модел и ноу хау прави ли те високо технологичен? То и това е + на откритите икономики можеш да вземеш технологии и ноу хау-та сам да прави каквото си поискаш. Та въпроса е кои са тези стоки/продукти или примерно кое Русия експортва от селскотостопанство като технологии...
http://ru.wikipedia.org/wiki/Сельское_хозяйство_РоссииТа въпроса е кои са тези стоки/продукти или примерно кое Русия експортва от селскотостопанство като технологии...
Уни братле не почвай по този път, от сега ти казвам няма прокопсаш и ще станеш за смях. Айде само ми кажи, кога стана това и кога си изпофалирахме и кога се стабилизирахме?
Давам ти просто жокер валутният борд бе основата на стабилизирането и реформите. Хайде сега иди и намери, които дати са били и кой е управлявал тогава и кой кога е падал от власт и кога хора щурмуваха НС и кога им изгоряха парите. Просто ей така направи си една справка и после пиши.
Аз ти пиша за износ на руско ноу-хау, ти ми пишеш за производство на западни машини...
И едното го има, и другото, обаче няма как да стане разговор по този начин, "не растет кокос"...
Толкова ли труден въпрос зададох? Питах те единствено защо си видял само клиповете как руснаците внасят ноу-хау, а не си видял клипове как изнасят. Питах те защо си виждал как руснаците строят по западни технологии, а не си виждал как западняците строят по руски технологии.
Това е икономиката и това трябва да е световното пазарно стопанство - свободно придвижване на хора, технологии и капитали във всички посоки.
А защо не си пробвал Yota е отделен въпрос. Аз поне знам отговора защо не ми харесва - прекалено е насочен към селфита и това ме дразни. Но моето мнение пак е по-добро от човек, който дори не е чувал за подобен телефон.
Ами директен пример - в момента в Краснодар и други региони се ползват комбайни Хюндай. Дотук ОК - корейска технология. Навигацията и премахването на човешкия фактор (жънат без комбайнери чрез сателит - Глонасс) обаче са разработени от руски специалисти.Не съм гледал просто защото съм търсил топ технологии в селското от трактори, през комбайни + прикачен инвентар софтуерите или примерно до проектирания на животновъдски ферми + зеленчуко производство до хидромилиротивни технологии и преработки. Та затова не съм мяркал.
Аз, не съм икономист. Говоря с факти, както ти казах тогава за месец както всичко си беше наред всичко се срина. Помня, че преди това нямах проблеми да си купувам нищо бачках си и имах пари. Сега даже и да бачкаш освен, ако не е в софията му ядеш главата. Може-би там е най-голямата грешка на байти тошо. Налял е прекалено много там, а в провинцията нищо.
И сега софиянци са крале, и наричат другите селяни.
Аз, не съм икономист. Говоря с факти, както ти казах тогава за месец както всичко си беше наред всичко се срина. Помня, че преди това нямах проблеми да си купувам нищо бачках си и имах пари. Сега даже и да бачкаш освен, ако не е в софията му ядеш главата. Може-би там е най-голямата грешка на байти тошо. Налял е прекалено много там, а в провинцията нищо.
И сега софиянци са крале, и наричат другите селяни.
Ами директен пример - в момента в Краснодар и други региони се ползват комбайни Хюндай. Дотук ОК - корейска технология. Навигацията и премахването на човешкия фактор (жънат без комбайнери чрез сателит - Глонасс) обаче са разработени от руски специалисти.
Уни, за провинцията също си има ходове как да се пооправят нещата, но никой не иска да ги направи тези стъпки.
Виж какво правят сега в Крим - 5 години без данъци за фирми, които инвестират там - раз - прас закона и това е.
Как няма да се развие региона? А при нас какво е? Едно магазинче да си отвориш и вече си назад минимум с хилядарка.
Да се строят големи заводи и да се започва производство е авантюра и не само не помагат властите ни, а и пречат.