Американците не мразят руснаците. Руснаците не мразят американците. На двата народа общо взето не им пука един за друг. Имаше Студена война, която произтече от Втората световна. Оказа се, че тази Студена война е много изгодна икономически за американците, но не и за руснаците. Последните прекратиха войната и реформираха значително държавата си. През последните 25 години всички силни държави се реформираха радикално, с изключение на САЩ. За американските политици войната никога не е свършвала. Войната е инструмент за контрол над обществото и ресурсите. Затова постоянно има опити от американска страна войната с Русия да бъде възобновена. Паднаха дотам, че да опорочат най-мирното събитие на света, каквото са Олимпийските игри.
Американската политическа система не се различава много от тази на бившия Съветски съюз. На изборите реално нямаш избор, защото има две еднакви партии, с еднаква политическа платформа. Свобода на словото няма. Има я само в пропагандата. Например всеки американски полицай може да те спре и да ти поиска телефона, за да рови из личните ти файлове. Ако имаш парола трябва да му я кажеш. Не го ли направиш отиваш в затвора. Това са факти и нека хората не разсъждават плитко като ги разглеждат. Голяма част от американците са наясно с тези неща, но са безсилни да направят нещо, защото тамошната система, подобно на комунистическата, е така направена, че да размазва инакомислещите. Много са нещата, които правят САЩ една от най-недемократичните държави. Само ще спомена, че там ако имаш много пари можеш да си купиш какъвто закон поискаш и няма да продължавам нататък. Системата им е "демокрация", но в кавички.
Това че някой критикува политиката на САЩ не значи, че мрази американците и нагъва борш през ден. Аз съм живял години там и много харесвам хората, културата и начина на живот. Имам приятели, много познати и т.н. Това не значи, че трябва да харесвам всичко в държавата.