От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!
Аре ся глупости. След турското робство така им се е променила психиката на повечето, че си нямат и понятие кво е бизнес, кво е морал и какво е предприемачество. Последствията се виждат и сега - все някой друг им е виновен, хленчат, размахват четирите си лапи във въздуха и се надяват, че новите господари ще им отпуснат нещо. Далаверата да става, един вид...
Няма да им отпуснат. Затова им остава само да клинчат по форумите и да се държат като кучето, което лаело срещу слона (по Крилов). Колкото повече лае - толкова е по-яко.
Това са реалностите. А след двадесетина години (ако светът все още съществува, което поне според мен ще е странно, предвид това кви галфони има) ще ви онождат и циганите.
Не можете да проумеете елементарни неща, затънали в собственото си дребнотемие, разберете го. Никой вече няма да се съобразява с някаква балканска страна, която няма никакви собствени ориентири, няма собствено достоинство. Тука може да ми подскачате вкупом с България на три морета, но ракиите няма да стигнат - трябва си държавна доктрина. Ще си замине в Ориента за секунди без подкрепа, било славянска, било православна, било икономическа... BTW, почти половината от историята си и без това е прекарала там.
Страна голям кеф, че се върна - че по-голям мужик комунист от теб няма.
Нека ти дадат някоколко евра, долари или рупли, че да си купиш малко книжки и да понаучиш малко термините и най-вече историята.
Я мужик като теб да ми каже как няма предприемачество и морал - след като над 80% от продукта, се се изработвал от предприемачите, а морала е бил на висота патриотизма, християнските ценности са били основен двигател на морал и това лесно се вижда от дейността на богатите хора и тяхната благотворителна дейност? Когато ние сме имали предпримачество и морал - все сте били в период на смяна на този който ви владее живота от феодала към болшивика. Как е намалко пазарна икономика като държавата се е мешила само в протекционизма на определи стоки, след което се отдръпнала, а всички други сектори са със свободна инициатива и доброволно сдружение? Знам, че за вас мужиците предприемач е човек на дълбоко свързан с властта, но за иначе света това не е такова понятие - жалко, е че си нямате предприемачи от него период - нямате си такива като братята Евлоги и Христо Георгиеви, Атанас Буров, Пенчо Семов и още велики и знайни и незнайни хора които са градили страната и икономиката, на всичкото отгоре са имали значима социална функция. Все неща комуне като теб не може да разбере.
Но иначе и другата колосална глупост ме кефи:
И като допълнение за социума...
Как пък стана така, че ние след много повечето години социализъм успяхме да изградим съвременна пазарна икономика, а вие и досега пцуете "комунистите"?
Вие когато бяхте, (а и още сте сбирщина от етноси) велики мужици в крепостничеството и велик пролетарият през болшивико-комунизма, чудно ми е какво сте имали като основна, че за 25 години направихте "пазарна икономика".
В момента сменихте строя с плутокрация - нека някой ти даде малко пари да се обучиш на основния понятия, после се прави на велик мужик - за пазарна икономика държавата не трябва да регулира всеки сектор, и да монополизира редица сектори, не трябва да има корупция поради причината че няма толкова власт, не трябва да има някой батко да му се отчиташ за всичко, само за да имаш бизнес - трябва да няма потъпкване на правата ти и да има възмездие ако това стане. Все неща, които са Русия - Путин и клуба на олигарха владеят всичко и управляват всичко. И кво излиза през тези 3 века от както има наченки на Русия всичките годините сте били просто мужици - къде на феодала, къде на някой лидер на ЦК-то, къде на някой олигарх. Трагична ви е историята - живее си така не ми пречи, но не показвай мозъчната си диария и сволоч за теми, които си нямаш и капка понятие имай капка достойнство към себе си и нека някой те по образова малко! Ако имаш и само 1 нещо вярно в думите ти че сте последният бастион и чиста на пазарната икономика - смятай как ви промиват мозъка, сега Русия щеше да бъде №1 по всички пазарни показатели, нямаше там да бъде Сингапур или Хонг Конг, а Русия. Но пък с добри темпове се развива Русия да се превърне северният халифат.
ПП. Мужик вашият единствен знатен пример за предприемач Павел Дуров, който копира ФБ - та единственият ви предприемач направил милиони не от клуба на олигарха, бива премахнат като CEO с отнет бизнес в полза на клуба на олигарха и в момента е извън пределите на Русия и няма наченки да се връща.
Смятай мужик
ЕДИНСТВЕНИЯТ ви предприемач му е*ахте мамата в полза на държавата ти си ми седнал да развиваш теория, че сте в пазарна икономика - ако бях някой психиатър щях да те диагностицирам с шизофрения! Има и друг вариант да си си дал акуанта под наема на някой за малко квас!