От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!
Колега @ blackout8
Комунизъм или капитализъм, са две страни на една монета, обаче понеже по-голямата част от обществото са (аз също) материалисти, то едната система даде превес.
В момента и двата строя/идеи се по обединиха, защото при "дивият" капитализъм, нещата вървяха зле за работниците, материалните блага бяха много скъпи и не беше в интерес на собствениците/шефовете.
При така нареченият "комунизъм" (какъвто никога не е имало), там пък насилваха духа на хората и материалните блага не бяха достъпни, хората полека се бунтуваха и нещата излизаха от контрол.
В един момент двата строя си размениха печелившите идеи и ето ти "модерно общество", страхотната идея вместо някой да ти реже главата насилствено, където рискува да се разбунтуваш, сега сам си режеш главата и то с усмивка (теглене на кредити, възможност за придобиване на материални блага и тн.).
От друга страна, "капиталистите" разбраха че за да експлоатират, опа, за да работят хората и да харчат парите, както и да стават подвластни на системата, трябва малко да поотпуснат края и въведоха лайтмотива на "комунистите" , за безплатно лечение (скандинавските страни и Австралия, е разбира се ако си плащаш осигуровките), отпуските, условията на труд и все неща, които са добри, за да можеш да оставиш духовните напъни и да се съсредоточиш около взимането на кредит и връщането му, един вид зависимост.
И при двата случая, капитализъм и комунизъм, има на лице развитие на "Стокхолмски синдром".
И като финал, хората започнаха да са добре, да стават пацифисти, всичко им бе на ред и се наложи отново да им се сочи врага, в лицето на африкански и близко източни фанатици и отново русия, като ос на злото.
И разбира се, който е "мек" мозък се хваща на глупостта, където както казах съм убеден че си е договорка между великите сили.
п/п
не харесвам русия, заради мизерията, студеното време там и ...какво да им харесвам
Харесвам рускините обаче
Не си спомням въпроса, който си ми задал вчера