АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

http://www.vbox7.com/play:818d5a9826 коментирайте този промит американски клоун водещ.

Путин показа на целия западен свят висш политически пилотаж! ЕС, САЩ, НАТО и другите шайкаджии само мигаха тъпо, размахваха пръст, заплашваха със санкции... и станаха за смях като наказаха няколко руски официални лица! А за по-сериозни икономически санкции от Брюксел казаха, че ще се въздържат засега, защото това щяло да окаже влияние на европейската иконимика!!! От това по-голяма излагация не можеше да направят. Тупаха се в гърдите, демонстрираха мощ, а всъщност си пролича какви гномове са...

Тоя, калуф заслужава да го пуснат за малко на зажаднели за секс руски войници, по на кило водка.... Пък, самия факт, че всички се наакаха в гащите щом Русия си каза думата няма кой да го оспори.

http://www.vbox7.com/play:818d5a9826 коментирайте този промит американски клоун водещ.

Путин показа на целия западен свят висш политически пилотаж! ЕС, САЩ, НАТО и другите шайкаджии само мигаха тъпо, размахваха пръст, заплашваха със санкции... и станаха за смях като наказаха няколко руски официални лица! А за по-сериозни икономически санкции от Брюксел казаха, че ще се въздържат засега, защото това щяло да окаже влияние на европейската иконимика!!! От това по-голяма излагация не можеше да направят. Тупаха се в гърдите, демонстрираха мощ, а всъщност си пролича какви гномове са...

Какво да го коментираме този идиот водещ - смях през сълзи е неговата и на останалите промити мозъци работата.:)

А това как ще коментирате?
В клипа има повече инфо - държавните глави подслушвали.

Тупаха се в гърдите, демонстрираха мощ, а всъщност си пролича какви гномове са...

Всеки е силен на думи, трябват действия.

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Многи интересно как пък знаеш какво е за мен технология. Както и да е. Само ще ти дам прости примерчета, а ти си развивай твойте винарски теории:

* Цветна телевизия - години по-късно от запада
* За кола се чака 10+ години (да не говорим качеството на автомобилите)
* За домашен телефон също с години (ако те огрее)
* Хората се редят със записване да си купят ТВ, печка, пералня
* Една секция, струва колкото 10 заплати и се чака отново година + да ти я направят
* Производство на радиостанции за СССР, които като стигнат там се хвърлят, защото са морално остарели (лично познавам човека, който е бил отговорен за тях, вече покойник)
* Мой роднина ми споделя, че докато работил в Енергото , по чудо не са ставало фатални инциденти, заради "високите технологии"
* Най-различни производства, изнасяни извън България за СИВ са били неизползваеми, поради технологично остаряла технология.

Примери може още, но няма смисъл

Сега е зле, няма спор. Но да изкарваш, че сме били технологично напред е просто смешно. Относно сега - технология няма никаква, то няма държава... Както и да е, жив и здрав, в политически спорове гледам да не изпадам, полза няма.

Освен слабото предлагане, това, че се е чакало за коли, телевизори и т.н., го има и другия момент - много голяма част от населението е можело да си позволи да ги купи тези стоки. Поне от хората, които познавам, на всеки 10 един си е поръчвал кола от магазина. Сега на колко хиляди души един можем да си позволи чисто нова кола - 1:10 000, 1:100 000?

Само дето сега целия свят е срещу Русия. :lol: :lol: :lol:

Западна Европа правеше мили очи на Путин и търгуваш с него, ама сега изведнъж обърна палачинката.

Китай винаги е подкрепял Русия - за квото се сетите - за Ирак, за Сирия, във всякакви поводи. Ама сега Китай пасува - дали на някой е светнала червената лампичка.

Зад Русия са: Китай, Иран, Индия, Южна Америка, Северна Корея и доста други държави. Изчислявайки леко жителите на Китай, Индия и Русия стигаме до извода, че близо 3 МИЛИАРДА човека са зад тях образно казано.

Китайците са твърдо зад Русия, запознай се повече със ситуацията. Дори съдят новото правителство на Украйна за 3 милиарда и ще съборят долара съвсем скоро.

Ти и сега ако искаш да си купиш Лада Нива например за 12 000 лв и чакаш 15 години, все ще събереш за една нова кола :) Но да, платежоспособността на българина тогава е била по-висока от сега като цяло.

Ти и сега ако искаш да си купиш Лада Нива например за 12 000 лв и чакаш 15 години, все ще събереш за една нова кола :) Но да, платежоспособността на българина тогава е била по-висока от сега като цяло.

Банковите проценти са били мижави, освен това е имало разни ВСК / Взаимно Спомагателни Каси /
към почти всяко предприятие с почти нулеви лихви и всеки е можел да изтегли кредит и да си планира нещата.
А сега по банките е като си подадеш пръста и са ти налапали ръката направо до лакътя.:)
Между другото такива високи лихвени проценти май само в БГ имаме, защото сме мнооого богати.:rolleyes:

Банковите проценти са били мижави, освен това е имало разни ВСК / Взаимно Спомагателни Каси /
към почти всяко предприятие с почти нулеви лихви и всеки е можел да изтегли кредит и да си планира нещата.
А сега по банките е като си подадеш пръста и са ти налапали ръката направо до лакътя.:)
Между другото такива високи лихвени проценти май само в БГ имаме, защото сме мнооого богати.:rolleyes:

Как може възрастна жена да изтегли 2000лв и да връща 12,000? Това не мога да си го обесня ...

Колега, дай да не спорим, Диктатура и робство са антоними. Робството е разруха за един народ, унищожаване както физически така и културно. Диктатурата не позволява държавата да се разграбва и да се унищожава културно, да избива вредните за диктатурата, но днес няма ли невинни жертви, има. Относно Живков, има много вреди, който е нанесъл, но че България имаше икономика, образование, правосъдие, полиция, армия, да не говорим за технологии. Сега щракаме с пръсти и чакаме някой да ни оправи, ама само ни шибат където набарат. Днес Путин вдига пенсиите в Крим, и аз да бях там и аз щях да гласувам за присъединяване. vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-naprezhenieto-v-krim/putin-dvojni-pensii-v-krim-6007955 пък нека бие обратните и налага подмолните демократи.

Не споря това беше насочено към колегата Редрум понеже се мъчи да ме вкара в спор за диктатурата, мен не ми се води подобен спор. Отделно като напиша повече от едно изречение все намира за какво да се хване и да ми извърти думите(не винаги да сме коректни), аз обяснявам, че нямам сестра - тегава работа. После се позаядем малко хахаха:D Аз се заяждам в името на спора инак няма против него нищо. И те така.

Според мен е напълно нормално в една страна като е разклатено управлението и цари беззаконие да става размирици и панаири не зависимо от вида управление. Психология на тълпата ли как му се викаше. Та е нормално и в Украйна да стават подобни панаири.

ПП: Ние чакаме да ни оправят щото голяма част от населението е живяло по комунизма и е научено някой да мисли вместо него. Сега обаче като няма кой да мисли се налага народа да мисли, но не му се отава защо не е научен така.

* Цветна телевизия - години по-късно от запада
* За кола се чака 10+ години (да не говорим качеството на автомобилите)
* За домашен телефон също с години (ако те огрее)
* Хората се редят със записване да си купят ТВ, печка, пералня
* Една секция, струва колкото 10 заплати и се чака отново година + да ти я направят
* Производство на радиостанции за СССР, които като стигнат там се хвърлят, защото са морално остарели (лично познавам човека, който е бил отговорен за тях, вече покойник)
* Мой роднина ми споделя, че докато работил в Енергото , по чудо не са ставало фатални инциденти, заради "високите технологии"
* Най-различни производства, изнасяни извън България за СИВ са били неизползваеми, поради технологично остаряла технология.
Това от де го копна? Като го четеш, звучи ли ти нормално? Да се изнася нещо, дето като стигне някъде, и се изхвърля?
Някаква антисоц пропаганда те гони.

Питай твоя роднина - какво в Енергото се е променило за 20-30 години? Същите трансформатори, същите стъпални регулатори, същата преносна мрежа. Същите, които и тук, и в Арабския свят, работят 50-70 години вече.
Питай твоя роднина как бе построена ПАВЕЦ Чаира?

Ба си - гошо ми каза, а пешо ми разказа...

Само исках да кажа, че за какво е на народа да пращаме космонавти, а да нямаш домашен телефон, да се записваш за печки и пералня например ? Тъпите соц. лозунги, че "болните комунисти, най-здравите болни в света" - същата история. Ние пращаме космонавти, вижте ни чуйте ни... нищо, че народа мисли,че бананите растат само по коледа.... (ако можеш да осмислиш какво имам навпредвид)

А относно технолигията - през 86 година баща ми, който е инжинер отива да работи при австриици да строй хотел в България. За тази си работа каза, че все едно нова професия е научил, в сравнение с нещата, дето са го учили допреди това. Да не говорорим за инструментите и т.н.

И да, имало е случай на изхвърляне на стока от БГ за СССР, която не им е била нужна.

Не водя антисоц политика, просто за технологиите сме били не толкоз напред, колкото се величае, особено битовия прогрес. А съвсем друга бира е фактът за възможността средностатистическия българин да се обзаведе с "модерната" тогава техника у дома най-малкото. Соца си има свойте добри страни, но технологиите определено не са от тях :)

Не само енергото и влаковете не са се променили кой знае колко :) Това значи ли, че всичко е окей с тях, просто пари си нямаме за модернизация. Както и да е, в спорове не ща да изпадам, особено политически.

Последно редактирано:

Rocksteady, ти общуваш ли с американци? Имаш ли идея, че все още 3 МИЛИОНА АМЕРИКАНЦИ са на dailup? Та какво ми говориш за телефона? Като ги пишеш тия неща, отчиташ ли техническия напредък?

Няма тази или онази логика, щом сме имали космическа програма и мощна индустрия, значи сме били доста технологично развити за времето си. А това, че нямало внос на банани - това ли ти е критерия за технологическия напредък. То сега като има, та заприличахме на маймуняци.

Историята е доказала, че някой народи не разбират от друго освен от диктатура. Просто манталитета им е такъв - ако не се държат изкъса настава анархия. Като пример мога да дам Арабската пролет - подем, ред и спокойствие, докато не се намесиха американците и не свалиха "диктаторите". Тогава народа видя, че му е широко около врата и показаха що за кучета са - убийства, зверства, канибализъм и т.н. Пред анархия представена, като демокрация, избирам диктатура.
В тези случаи формата на управление няма нищо общо с проблема. Когато държавата е слаба винаги има подобни зверства и анархия. Когато предишната власт е била свалена от анонимни хора (ЦРУ) по интернет няма как следващата власт да притежава достатъчен авторитет, за да поддържа реда. Същата работа е и в Украйна в момента. Новата власт знае, че е нелегитимна. Знае, че няма авторитет, защото е назначена от някого, а не избрана на избори и затова е слаба и няма как да поддържа реда.

Е как да няма общо с проблема, след като демокрацията винаги е свързана с беззаконие, слаба държава и корупция :)

Няма тази или онази логика, щом сме имали космическа програма и мощна индустрия, значи сме били доста технологично развити за времето си. А това, че нямало внос на банани - това ли ти е критерия за технологическия напредък. То сега като има, та заприличахме на маймуняци.

Ред, има ли сме в няколко сектора. Айде ще ти дам примери от извора - КРЗ/КС Варна (демек коробостроителницата) и финното машиностроене.
За КРЗ съм говорил лично с бивши оперативни служители, както и на по-ниско ниво но като цяло имали достъп до инфо - кораб по заявка за Хикс държава, с еди си какви параметри има себестойност от 20 милиона долара. Нашите го правят и го продават за 15 милиона долара. Демек 5 милиона чисто на зад. Но за сметка на това има 3 пъти по-голям щат - хората са си клатили краката и нищо не правят.

Наскоро говорих с един пич за ВЕИ ефективности и независимост от ел. монополисти. Човека ми спря тока какво знае и какво е правил във вилата си в момента е на път да има 0 лв разход за енергия. В разговора се оказва, че е бил бачкал в някъв много авангарден завод и е бил в екипа на проучване и развитие. Разработили са някаква машина, която е било висока търсена - 200 бона долари ги продавали. Австрийци направили голяма поръчка точно преди 89 за 10 такива машини. Иде 10 ноември и почват трудностите - няма кинти няма нищо. Питам защо и какво получавам като отговор - ние бяхме завод от 7к души като реално оперативните и всички дейности бяха от 1000 човека. И познай какво се случило с този завод?!

Мога да давам още примери я с Химко, я с Девня, я с Кремиковци и т.н - работата е там, че не можеш да водиш социална политика с неефективно управление и да се чудиш после що фалит. Има ли сме технически напред но в няколко сектора, но този напредък колко е бил спрямо запада не мога да се наема да коментирам. Но мога да коментирам самият факт, че запада ни смаза след 89 г. именно защото излязоха мизериите на бившото БКП. Ако бай руснак не бе давал кинти и не бе ни спасил от фалит на 2 пъти - щеше да видиш каквото и да е през крив макарон. А и след 82-3 г. в БГ се вижда този крив макарон като секва кранчето.

Когато ти секне дотация иде и финито :) Пък после разправяй колко си бил велик - велик си бил само че на глинени крака! Същото е да вземеш кредит за 100к и за 5 години ще живееш царски, ама после .....То горе долу за последните години преди 10 ноември си натрупахме към 10 милиарда дълг и още си го влачим - добре, че бяха брейдита че го орязохме...

Горе